MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κύπρια φοιτήτρια της Νομικής διακρίθηκε ως ad hoc Δικαστής της Ρωσίας

Advertisement

Sponsored by exness

Για ακόμη μία φορά Κύπρια φοιτήτρια κατάφερε να διακριθεί σε διεθνή διαγωνισμό. Αυτή τη φορά βραβεύτηκε η τριτοετής φοιτήτρια του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, Ελένη Αθηνοδώρου η οποία κατέκτησε το βραβείο «Outstanding Judge Award».

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση, η Κύπρια φοιτήτρια διακρίθηκε, στο διαγωνισμό Model United Nations που πραγματοποιήθηκε στις 23-26 Οκτωβρίου 2015, στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, ως ad hoc Δικαστής της Ρωσίας σε προσομοίωση δίκης ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου σε εικονική υπόθεση ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία με αντικείμενο την απόσχιση της Κριμαίας.

Στο διαγωνισμό Model United Nations στη Σλοβενία συμμετείχαν και άλλες δύο φοιτήτριες Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου Σαββίνα Μιλτιάδου και Ελένη Κυριακίδου ενώ είχα πάρει μέρος εκατοντάδες φοιτητές, εκπροσωπώντας τα κράτη μέλη του ΟΗΕ σε εικονικές συνεδριάσεις σε διάφορα όργανα του Οργανισμού.

Οι διαγωνισμοί Model United Nations αποτελούν μία σπουδαία ευκαιρία για τους συμμετέχοντες φοιτητές να εξοικειωθούν με τον ΟΗΕ και την πολυμερή διπλωματία, να καλλιεργήσουν και να αναδείξουν τις ρητορικές τους ικανότητες σε απαιτητικό διεθνές περιβάλλον και να συνεργαστούν με φοιτητές από όλο τον κόσμο, επιδιώκοντας από κοινού την αναζήτηση λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πλανήτης, καταλήγει η ανακοίνωση.

Μέσα στα τελευταία δύο χρόνια, είναι η τέταρτη φορά που φοιτητές του Τμήματος Νομικής του Πανεπιστημίου Κύπρου κερδίζουν βραβεία σε αντίστοιχους διεθνείς διαγωνισμούς και διακρίνονται ανάμεσα σε εκατοντάδες φοιτητές, ως επιστέγασμα του υψηλού επιπέδου των φοιτητών και της συστηματικής δουλειάς που διεξάγεται στο Τμήμα Νομικής, υπό την καθοδήγηση του Επίκουρου Καθηγητή Διεθνούς Δικαίου και Δικαίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Άρη Κωνσταντινίδη, αναφέρεται.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network