MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κρύο, άνεμοι, βροχές και… προβλήματα! (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Στο «ψυγείο» ακόμα η Κύπρος – Τσουχτερό κρύο, χιόνια μέχρι και τα ημιορεινά, σφοδροί άνεμοι μέχρι 7 μποφόρ στα παράλια και χαλαζόπτωση σε κεντρικές περιοχές της Λευκωσίας – Και διακοπές ρεύματος το βράδυ ανά την Κύπρο

Advertisement

Τσουχτερό κρύο στην Κύπρο! Μία ακόμα μέρα κατά την οποία καταγράφηκαν πολύ χαμηλές -για τα δεδομένα της Κύπρου- θερμοκρασίες. Το ύψος των χιονών στην Πλατεία Τροόδους έφτασε τα 50 εκατοστά και στον Όλυμπο τα 60.

Τα χιόνια έφτασαν σήμερα μέχρι τις ημειορινές περιοχές. Μαγευτικές είναι οι εικόνες που βλέπουμε από τις κοινότητες Κυπερούντας και Πλατρών, οι οποίες επίσης ντύθηκαν στα λευκά.

Κλειστά Σχολεία

Τα χιόνια φέρνουν όμως και προβλήματα. Και την Τρίτη κλειστά παρέμειναν τα σχολεία Αγρού, Λεμύθου, Κυπερούντας, Πελενδρίου, Πλατρών και Τριμίκλινης.

Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και την Τετάρτη

Το βράδυ της Τρίτης ο καιρός θα είναι κατά διαστήματα συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και καταιγίδες, ενώ στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά αναμένεται χιονόπτωση. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά κυρίως δυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και στα προσήνεμα παράλια πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι μέχρι πολύ κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι τρικυμιώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια αλλά αναμένεται σταδιακή υποχώρησή της, από τα μεσάνυχτα και μετά. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 4 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 6 στα νότια και ανατολικά παράλια, γύρω στους 8 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους μείον 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και τοπικά στα ημιορεινά θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη ο καιρός θα είναι σε κάποιες περιοχές μερικώς συννεφιασμένος αλλά στα δυτικά, στα βόρεια και στα ορεινά θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται μεμονωμένες βροχές και χιόνια στα ορεινά αλλά και στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί ως βορειοδυτικοί, το πρωί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά μέτριοι, 4 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι το πρωί ταραγμένη μέχρι κυματώδης, στα νότια και ανατολικά παράλια και μέχρι πολύ κυματώδης, στα δυτικά και βόρεια παράλια. Το απόγευμα, αναμένεται σταδιακή υποχώρηση της. Η Θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια, γύρω στους 14 στα νότια και ανατολικά παράλια και γύρω στους μείον 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ψηλότερα ορεινά αλλά και σε κάποιες ορεινές περιοχές θα επικρατεί ολικός παγετός.

Χαλαζόπτωση σε κεντρικές περιοχές της Λευκωσίας

Λίγο πριν από τις 9 το βράδυ, χαλαζόπτωση παρατηρήθηκε σε κεντρικές περιοχές της Λευκωσίας. Οι πιο κάτω φωτογραφίες είναι από την περιοχή του Στροβόλου.

Οι άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα

Κατά τη διάρκεια της Τρίτης καταγράφηκαν πτώσεις δέντρων σε Λευκωσία και Λεμεσό, ενώ λεωφορείο με τουρίστες εγκλωβίστηκε στο Τρόοδος.

Ένα ακόμα περιστατικό καταγράφηκε γύρω στις 8 και 30 το βράδυ όταν δέντρο ξεριζώθηκε λόγω των ισχυρών ανέμων και έπεσε σε εν κινήσει αυτοκίνητο στην περιοχή του Ασώματου, ευτυχώς χωρίς να τραυματίσει τον οδηγό.

Δέντρο αποκόπηκε από τους σφοδρούς ανέμους και στο Πισσούρι, στην οδό Δημοκρατίας. Από τη πτώση του δέντρου αποκόπηκαν καλώδια της ΑΗΚ προκαλώντας διακοπή ρεύματος στην περιοχή. Λόγω της πτώσης του δέντρου αποκόπηκε ο δρόμος για αρκετή ώρα.

Και διακοπές ρεύματος

Στο μεταξύ, λόγω της κακοκαιρίας παρατηρήθηκαν βλάβες στο δίκτυο της ΑΗΚ εξαιτίας των οποίων έμειναν στο σκοτάδι αρκετές περιοχές ανά την Κύπρο. Μιλώντας στην CyprusTimes, η εκπρόσωπος τύπου της ΑΗΚ Χριστίνα Παπαδοπούλου τόνισε ότι οι βλάβες που παρουσιάζονται οφείλονται στην κακοκαιρία και τους ισχυρούς ανέμους.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης «πλημμύρισαν» με εικόνες από διάφορες περιοχές της Κύπρου όπου παρατηρούνται ακραία καιρικά φαινόμενα.

Πάχνα

 

Κελλάκι

 

Κακοπετριά

Η Αστυνομία στην τελευταία ανακοίνωση της για την κατάσταση του οδικού δικτύου,  συστήνει στους οδηγούς και προς όσους διακινούνται στους δρόμους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί επειδή λόγω των βροχοπτώσεων ή του παγετού, σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι επικίνδυνο.

Περαιτέρω η Αστυνομία  αναφέρει πως όσοι θα διακινηθούν στους δρόμους προτρέπονται να κινούνται με ασφαλή, χαμηλή ταχύτητα, να τηρούν απόσταση ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα, να συμμορφώνονται με τα σήματα τροχαίας και τις υποδείξεις των επί καθήκοντι αστυνομικών.

Η Αστυνομία ενημερώνει ότι στην επαρχία Πάφου, κλειστοί για την τροχαία κίνηση παραμένουν οι δρόμοι Αμαργέτης – Κελοκεδάρων – Νατάς λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού και Γαλαταριάς – Σαλαμιού, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού. Το γεφύρι του ποταμού Τζιελεφού εξακολουθεί να είναι κλειστό.

Επίσης, οι δρόμοι Προδρόμου – Τροόδους και Καρβουνά – Τροόδους, είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα.

Στο μεταξύ με βάση ενημέρωσης της οποίας έτυχε το ΚΥΠΕ από την  Εκπρόσωπο Τύπου της ΑΗΚ έχουν σημειωθεί διάσπαρτες διακοπές ρεύματος κυρίως στην επαρχία Λεμεσού και στην περιοχή Παλλουριώτισσας – Καϊμακλίου στη Λευκωσία, με τα συνεργεία της Αρχής να καταβάλλουν κάθε προσπάθεια να επιδιορθώσουν τις βλάβες που προκάλεσαν οι σφοδροί άνεμοι.

Σύμφωνα με την Αστυνομία ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα 4Χ4 ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες είναι οι δρόμοι:

Επαρχία Λεμεσού:
Πλατρών – Τροόδους
Αμιάντου – Καρβουνά
Μονιάτη – Πλατρών

Περιοχή Μόρφου:
Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Λεμύθου
Προδρόμου – Τροοδίτισσας – Πλατρών
Κακοπετριάς – Καρβουνά
Πεδουλά – Μουτουλά
Πεδουλά – Κύκκου

Επαρχία Λευκωσίας:
Πολύστυπου – Χανδριών
Παλαιχωρίου – Αγρού
Πολύστυπου – Λαγουδερών
Μαδαρής – Αγρού

Επίσης, ολισθηροί λόγω παγετού είναι οι δρόμοι:
Τροοδίτισσας – Προδρόμου
Καρβουνά – Κυπερούντας – Αγρού
Καλού Χωριού – Αγρού
Αγρού – Παλαιχωρίου
Καρβουνά – Κυπερούντας – Χανδριών
Χανδριών – Αγρού
Αγρού – Παπούτσας
Παπούτσας – Παλαιχωρίου
Παπούτσας – Αγίου Θεοδώρου
Κυπερούντας – Δυμών
Αγίου Ιωάννη Αγρού – Αγρού

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας Κύπρου και  την ενημερωτική σελίδα  www.cypruspolicenews.com, καθώς επίσης και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης της Αστυνομίας, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Εικόνες από Καιρόφιλοι Κύπρου

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network