MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κρούσματα αισχροκέρδειας. «Μέχρι 5 ευρώ το νερό… θέλουν να βγάλουν τη χασούρα της πανδημίας»

Advertisement

Sponsored by exness

Προσπάθεια αισχροκέρδειας από ορισμένες επιχειρήσεις καταγγέλλουν οι καταναλωτές – Εξωπραγματικές χρεώσεις για ένα μπουκάλι νερό – Ο Σύνδεσμος Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής καλεί το κοινό να είναι προσεκτικό – «Κάποιοι θέλουν να βγάλουν την χασούρα της πανδημίας σε δύο μήνες και εις βάρος των καταναλωτών» λέει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου

«Βροχή» παραπόνων από πολίτες για φαινόμενα αισχροκέρδειας και υπερτιμολόγησης που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες σε αρκετές επιχειρήσεις, δέχεται ο Σύνδεσμος Καταναλωτών και Ποιότητας Ζωής.

Advertisement

Αρκετοί ήταν οι πολίτες που εκμεταλλεύτηκαν το τριήμερο του Κατακλυσμού για να εξορμήσουν σε παράλια και ορεινά, ώστε να εκμεταλλευτούν την αργία και να την συνδυάσουν με ξεκούραση και διασκέδαση. Ωστόσο, τα παράπονα δεν έλειψαν για περιπτώσεις όπου πολίτες κλήθηκαν και χρυσοπλήρωσαν φαγητά, ποτά, ακόμη και το νερό.

Κώδωνα κινδύνου κρούσει ο Πρόεδρος του Συνδέσμου, Λουκάς Αριστοδήμου σε όλους τους καταναλωτές, ώστε να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ελέγχουν τις τιμολογήσεις, αλλά και τους καταλόγους σε διάφορα εστιατόρια και υποστατικά που επισκέπτονται.

«Υπάρχουν αρκετά παράπονα από καταναλωτές ότι υπάρχει αισχροκέρδεια από διάφορες επιχειρήσεις που νομίζουν ότι θα βγάζουν την χασούρα της πανδημία μέσα σε δύο μήνες τώρα το καλοκαίρι, εις βάρος των πολιτών» τόνισε ο κ. Αριστοδήμου.

Πάντως, ενδεικτικό παράδειγμα όπως καταγγέλλει, είναι οι τιμολογήσεις στο νερό, καθώς όπως διαπιστώθηκε σε αρκετές περιπτώσεις χρεώνεται στα 3 και 4 ευρώ, ενώ υπήρξε περίπτωση που χρεώθηκε μέχρι και 5 ευρώ το μπουκάλι.

«Απαράδεκτο να χρυσοπληρώνουμε το νερό, ή να χρειάζεται μία οικογένεια σχεδόν 20 ευρώ για να αγοράσει νερό μία ημέρα που θα αποφασίσει να επισκεφτεί το εστιατόριο, ή την θάλασσα για να γευματίσει» είπε. Οι Κύπριοι όπως υπέδειξε ο κ. Αριστοδήμου, θα πρέπει πλέον να μάθουν να επιλέγουν σωστά που θα πάνε και πως θα λειτουργούν.

«Σε ένα εστιατόριο σίγουρα θα πρέπει να κοιτάμε τους καταλόγους και τις τιμές ώστε να γνωρίζουμε από πριν. Σε αρκετές περιπτώσεις κόσμος έπεσε σε παγίδες εστιατόρων που δεν είχαν τιμοκατάλογο και στο τέλος πλήρωσαν υπέρογκα και παράλογα ποσά».

Τέλος, κάλεσε τους καταναλωτές να καταγγέλλουν στο σύνδεσμο τέτοια φαινόμενα αισχροκέρδειας και να κρατάνε τις αποδείξεις από τα εστιατόρια που λειτουργούν με αυτό τον τρόπο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network