MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κρίσιμο δεκαήμερο… με τα rapid test να «ρίχνονται» στην κοινότητα

Advertisement

Sponsored by exness

Καθοριστική εβδομάδα για τη μάχη κατά του κορωνοϊού – «Ρίχνονται» στην κοινότητα από σήμερα τα rapid test

Άλλη μια καθοριστική εβδομάδα στη μάχη κατά του κορωνοϊού αρχίζει στην Κύπρο αφού σε μεγάλο βαθμό οι επόμενες μέρες θα κρίνουν την αποτελεσματικότητα των αυστηρών περιοριστικών μέτρων που εφαρμόζονται από την Πέμπτη και αναλόγως των αποτελεσμάτων θα καθοριστούν και οι περαιτέρω ενέργειες.

Advertisement

Την Κυριακή, το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 127 νέα θετικά περιστατικά και τον θάνατο μίας 82χρονης γυναίκας, με υποκείμενα νοσήματα που αποδίδεται στον Covid.

Υπουργείο Υγείας και επιστήμονες προσβλέπουν σε έναρξη της πτωτικής πορείας των κρουσμάτων, κάτι που εάν αποδειχθεί στην πράξη θα επιβεβαιώσει την επάρκεια των μέτρων.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι βρισκόμαστε σε κομβικό σημείο» δήλωσε στη Cyprus Times αρμόδια πηγή και εξέφρασε την πεποίθηση ότι τα μέτρα θα φέρουν μείωση της διασποράς. «Ζητούμενο είναι ο βαθμός αυτής της μείωσης και ο περιορισμός της εξάπλωσης του ιού σε ελεγχόμενα επίπεδα» συμπλήρωσε.

Ειδικότερα για τη Λεμεσό και Πάφο, τις δύο πόλεις στις οποίες η επιδημιολογική κατάσταση είναι επιβαρυμένη λόγω του αυξημένου ιικού φορτίου, οι αμέσως επόμενες μέρες είναι σημαντικές γιατί θα φανεί κατά πόσον το τοπικό lockdown αρκεί για να αναστρέψει την αρνητική εικόνα που επικρατεί και θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να δρομολογήσει την αποκλιμάκωση των μέτρων.

Ρίχνουν στην κοινότητα rapid test

Από σήμερα ξεκινά η διενέργεια προγράμματος για δωρεάν εργαστηριακό έλεγχο για COVID-19 στους πολίτες με την μέθοδο τη ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test). Προτεραιότητα θα δοθεί στις Επαρχίες Λεμεσού και Πάφου.

Σήμερα αρχίζει και η εξέταση στο προσωπικό του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, σε αθλητές (μπάσκετ και βόλεϊ), σε φοιτητές και προσωπικό της Ξενοδοχειακής Σχολής. Τα άτομα που εντοπίζονται θετικά σε rapid test θα υποβάλλονται και σε μοριακή εξέταση (PCR test), που θεωρείται πιο αξιόπιστη. Σε μοριακή εξέταση θα υποβάλλονται και οι εργαζόμενοι που δικαιούνται να μετακινούνται από και προς Λεμεσό- Πάφο.

Χθες ξεκίνησαν δειγματοληψίες στο Κέντρο Φιλοξενίας Μεταναστών στην Κοφίνου.

Στο μεταξύ, λόγω του αυξημένου ενδιαφέροντος συνεχίζονται οι δειγματοληψίες σε εργαζόμενους που εμπίπτουν στις εξαιρέσεις για μετακινήσεις από και προς Λεμεσό και Πάφο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network