MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κρίσιμη μέρα ΓεΣΥ! Όλοι επί ποδός. Αναμενόμενα προβλήματα

Advertisement

Sponsored by exness

Πρώτη μέρα λειτουργίας του ΓεΣΥ στα κρατικά νοσηλευτήρια – Αναμενόμενα τα προβλήματα λέει ο Πρόεδρος ΟΚΥπΥ στη Cyprus Times – Όλα κυλούν ομαλά για τους φαρμακοποιούς

Advertisement

Κρίσιμη Δευτέρα για ΟΑΥ και ΟΚΥπΥ αφού από σήμερα μπήκαν και επίσημα στο ΓεΣΥ και τα δημόσια νοσηλευτήρια. Ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας καλείται να ανταπεξέλθει στο τεστ των μεγάλων ροών ασθενών που αναμένεται να υπάρξουν εντός της ημέρας, στα ενδεχόμενα προβλήματα του λογισμικού του συστήματος και σε άλλα τεχνικά και οργανωτικά ζητήματα που δεν αποκλείεται να προκύψουν.

Μιλώντας στη Cyprus Times ο Πρόεδρος του ΟΚΥπΥ Αλέκος Σταμάτη, ανέφερε ότι υπάρχουν μεν δυσκολίες, κάτι που ήταν αναμενόμενο παρόλα αυτά, σιγά-σιγά θα αντιμετωπιστούν.

Οι δυσκολίες που προέκυψαν μέχρι στιγμής -όπως είπε- αφορούν την εγγραφή των γιατρών στο σύστημα, με το λογισμικό, τους κωδικούς πρόσβασης, καθώς και με τον χρόνο αναμονής των ασθενών, καθώς υπάρχει μεγάλη ροή.

Η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΟΑΥ, Έφη Καμμίτση δήλωσε στη Cyprus Times ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποιο μεγάλο πρόβλημα όσον αφορά τα φαρμακεία και πως όλα κυλούν ομαλά.

Σε περίπτωση που υπάρξει οτιδήποτε, οι φαρμακοποιοί επικοινωνούν με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Οργανισμού από το οποίο τους παρέχεται βοήθεια για το πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

«Κάθε μέρα είναι μια μέρα για την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε προβλέψεις, όμως σήμερα  θα δοκιμαστεί το σύστημα. Δεν ξέρω αν θα υπάρξει πίεση, σήμερα θα είναι το τεστ αντοχής του συστήματος», δήλωσε την ίδια ώρα η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένη Πιέρα. Και εξέφρασε τα συγχαρητήρια της στους φαρμακοποιούς για τη συμμόρφωση τους και ιδιαίτερα σε όσους διανυκτέρευαν το Σαββατοκύριακο γιατί, όπως ανέφερε, υπήρξε πολλή αγωνία και ανησυχία μέσα στην εβδομάδα.

«Τα συστήματα των φαρμακοποιών με το σύστημα του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ) συνδέθηκαν την παραμονή εφαρμογής του συστήματος στις 7 το βράδυ της Παρασκευής. Δικαιολογημένα ανησυχούσαν, όμως δεν υπήρξε ιδιαίτερη πίεση, ήταν σχετικά περιορισμένος ο αριθμός των συνταγών έτσι μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν. Εκεί όπου υπήρχαν προβλήματα ενημερώθηκα και επικοινώνησα με το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων του Οργανισμού κι είχαν βοήθεια πώς να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Υπήρξε συνεργασία και πιστεύω ότι όλα κύλησαν ομαλά», πρόσθεσε.

Διευκρίνισε ότι αυτά, ήταν «κάποια προβλήματα στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση, εμφανίζονταν διαφορετικά κάποια φάρμακα σε πιο πολλή ποσότητα σε συνταγές γιατρών ενώ δεν έπρεπε να ήταν έτσι. Υπήρξε όμως συνεργασία και με τους γιατρούς και τον ΟΑΥ ούτως ώστε να εξομαλυνθούν και να παρουσιαστεί η συνταγή, όπως έπρεπε να παρουσιαστεί». Όπως σημείωσε, είναι αναμενόμενα τα πρακτικά προβλήματα που θα υπάρξουν μέχρι να δοκιμαστεί το σύστημα και να τελειοποιηθεί. Από τη στιγμή όμως, συνέχισε, που υπάρχει ανταπόκριση από τον Οργανισμό και από εμάς υπάρχει θετική διάθεση, θα επιλύονται τα πρακτικά προβλήματα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network