MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κρίσιμα 24ωρα για χαλαρώσεις. Το «βαρίδι» των καρναβαλιών

Advertisement

Sponsored by exness

Συσκέψεις επί συσκέψεων αυτή την εβδομάδα πριν την ανακοίνωση των νέων χαλαρώσεων – Αργά και σταθερά βήματα για να αποφύγουμε το «άνοιξε-κλείσε» – Βελτιωμένη αλλά εύθραυστη η επιδημιολογική εικόνα – «Βαρίδι» Τσικνοπέμπτη και Καρναβάλια

Ολοταχώς για νέες χαλαρώσεις η Κύπρος, όμως με βήματα αργά και σταθερά -παρά τις πιέσεις από οικονομικούς κύκλους- για να μην έχουμε πισωγυρίσματα. Οι επόμενες μέρες χαρακτηρίζονται από τους ειδικούς ως κρίσιμες.

Advertisement

Ενδεικτικές οι χθεσινές αναφορές του Υπουργού Υγείας.

«Η υγειονομική κατάσταση είναι βελτιωμένη αλλά η μετάλλαξη του ιού και άλλοι παράγοντες δεν επιτρέπουν εφησυχασμό. Η στρατηγική των μαζικών ελέγχων με rapid test, της ιχνηλάτησης και του εμβολιασμού, αποδεικνύεται αποτελεσματική και πλέον την υιοθετούν και άλλες χώρες. Ζητούμενο είναι να αποφύγουμε ένα πισωγύρισμα, που θα ακυρώσει τους κόπους και τις θυσίες μας, όπως βλέπουμε να συμβαίνει στο εξωτερικό. Οι επόμενες μέρες είναι ιδιαίτερα σημαντικές».

Το Υπουργείο Υγείας θέλει πάση θυσία να αποφύγει το «άνοιξε-κλείσε» διαφόρων τομέων της οικονομίας.

Η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα θεωρείται σημαντική καθώς θα ληφθούν αποφάσεις για την επόμενη δέσμη χαλαρώσεων. Αποφάσεις που θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν μέχρι το τέλος της εβδομάδας και αφού προηγηθούν αλλεπάλληλες συσκέψεις όλων των αρμοδίων.

Συσκέψεις επί συσκέψεων…

Σήμερα, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου θα συνεδριάσει μέσω τηλεδιάσκεψης με τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Ομάδας, θέτοντας στο «τραπέζι» τα επιδημιολογικά δεδομένα και πόσες χαλαρώσεις αυτά επιτρέπουν. Οι προτάσεις αναμένεται να οριστικοποιηθούν την Τρίτη από την Τεχνική Επιτροπή, στην οποία συμμετέχουν επιδημιολόγοι και τεχνοκράτες από πέντε Υπουργεία.

Την Τετάρτη, τα μέλη της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής ανηφορίζουν στο Προεδρικό για να ενημερώσουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τους Υπουργούς Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας, Δικαιοσύνης και Παιδείας για την κατάσταση, ενώ θα ακολουθήσει ενημέρωση των πολιτικών αρχηγών.

Οι εισηγήσεις θα τεθούν την Πέμπτη ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου, με το σώμα να λαμβάνει τις τελικές αποφάσεις, έχοντας υπόψη και την επιδημιολογική επιβάρυνση της Λεμεσού.

Κεφάλαιο επιστροφή στα σχολεία

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται από την 1η Μαρτίου η επιστροφή και των υπόλοιπων μαθητών λυκείων στις σχολικές αίθουσες. Το Υπουργείο Παιδείας επιθυμεί επιστροφή και των μαθητών Γυμνασίων, ωστόσο αυτό είναι υπό συζήτηση. Δεν αποκλείεται να ξεκινήσει η επιστροφή των υπολοίπων μαθητών με αυτούς των λυκείων από 1η Μαρτίου και να ακολουθήσουν αυτοί των γυμνασίων το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Την ίδια ώρα, σκέψεις γίνονται και για επιστροφή των παιδιών στις απογευματινές τους δραστηριότητες υπό αυστηρά πρωτόκολλα.

Κεφάλαιο εστίαση

Η εστίαση θα επαναλειτουργήσει αλλά όχι πριν τα μέσα του Μάρτη με πλάνο δράσης και πρωτόκολλα ασφαλείας. Ορόσημο, όπως πληροφορούμαστε, πρέπει να θεωρείται η Καθαρά Δευτέρα. Οι όποιες συζητήσεις για «ξεκλείδωμα» εστιατορίων και καφετεριών νωρίτερα «σκοντάφτουν» στην περίοδο στην Τσικνοπέμπτη και τα Καρναβάλια που θεωρείται από τους ειδικούς ως επίφοβη, όπως αναφέρθηκε και σε προηγούμενα δημοσιεύματα της Cyprus Times.

Κεφάλαιο άθληση

Περαιτέρω χαλαρώσεις πρέπει να αναμένονται και στον τομέα της άθλησης. Αναμένεται ότι θα επαναλειτουργήσουν κλειστά γυμναστήρια όμως μόνο για personal training, αν και αυτή είναι μια προοπτική που αναμένεται να φέρει και πάλι αντιδράσεις.

Χαλαρώσεις αναμένεται να ανακοινωθούν και όσον αφορά τον αριθμό πιστών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας καθώς επίσης και των παρευρισκομένων σε θέατρα και κινηματογράφους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal