MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κραυγή απόγνωσης γονέων 4χρονου στην Πάφο… Δεν μπορεί να πάει σχολείο χωρίς αποκλειστική συνοδό

Advertisement

Sponsored by exness

Κραυγή απόγνωσης γονέων 4χρονου στην Πάφο – Δεν πάει σχολείο λόγω απουσίας αποκλειστικής συνοδού – Απέστειλαν επιστολή στους αρμόδιους

Κραυγή απόγνωσης από την οικογένεια ενός 4χρονου αγοριού στην Έμπα που πάσχει εκ γενετής από εγκεφαλική παράλυση του τύπου σπαστικής διπληγίας.

Advertisement

Το αγοράκι που αντιμετωπίζει και άλλα σοβαρά προβλήματα όπως μειωμένη όραση και πρόβλημα στο ισχίο δεν έχει αποκλειστική συνοδό στο νηπιαγωγείο.

Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και της σχολικής εφορείας Έμπας, όπως καταγγέλλουν οι γονείς του, το παιδάκι αυτό που δεν μπορεί να αυτοεξυπηρετηθεί και που χρειάζεται βοήθεια ακόμη και στην κατάποση της τροφής επιτηρείται πλέον από συνοδό στο σχολείο που φροντίζει και άλλα παιδιά με διαφορετικά προβλήματα με αποτέλεσμα η κατάσταση του μικρού Νικόλα αντί να βελτιώνεται να επιβαρύνεται συνεχώς.

Οι γονείς του τετράχρονου Νικόλα απέστειλαν επιστολή στους αρμόδιους ζητώντας να εφαρμοστούν τα αυτονόητα. Κατάλληλες συνθήκες φοίτησης , παραχώρηση εξειδικευμένου εξοπλισμού και κυρίως την τοποθέτηση αποκλειστικού συνοδού για τον τετράχρονο που θα τον βοηθά στην ικανοποίηση των προσωπικών του αναγκών άλλα και θα στηρίζει την πολύπλευρη προσπάθεια αυτοεξυπηρέτησης του.

Σημειώνεται ότι «το παιδάκι παραμένει στο σπίτι από την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς καθώς η σχολική εφορεία και το υπουργείο επιμένουν να μην ορίζουν αποκλειστικό συνοδό για το αγοράκι», όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή.

Οι γονείς και τα μέλη της οικογενείας του τονίζουν ότι με πόνο ψυχής κρατούν το παιδί στο σπίτι στερώντας του γνώσεις και εφόδια αλλά είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν αφού στο σχολείο δεν του δίνεται η ανάλογη προσοχή και φροντίδα.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network