MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κοτζιάς: Η επανενωμένη Κύπρος θα πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό κράτος

Advertisement

Sponsored by exness

Η σημερινή επέτειος της τουρκικής εισβολής συμπίπτει με μια χαραμάδα ελπίδας καθώς η διεθνής κοινότητα φαίνεται να συνειδητοποιεί ότι η επανενωμένη Κύπρος θα πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό σύγχρονο κράτος, δηλώνει ο Έλληνας Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Advertisement

Σε γραπτή του δήλωση για την 43η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο κ. Κοτζιάς κάλεσε ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα να επαναφέρει στη μνήμη της τις εγκληματικές συνέπειες της παράνομης τουρκικής εισβολής και το συνεχιζόμενο δράμα της Κύπρου.

Αναφερόμενος στην χαραμάδα ελπίδας, είπε πως αυτή δεν είναι για άμεση λύση του Κυπριακού, την οποία δυστυχώς η συνεχιζόμενη τουρκική αδιαλλαξία δεν καθιστά δυνατή ακόμα, αλλά γιατί η διεθνής κοινότητα φαίνεται πλέον να συνειδητοποιεί το αυτονόητο, που αποτυπώνεται στις αποφάσεις των Ηνωμένων Εθνών, ότι δηλαδή η επανενωμένη Κύπρος θα πρέπει να είναι ένα φυσιολογικό σύγχρονο κράτος, πλήρως κυρίαρχο, πλήρως ανεξάρτητο και εδαφικά ακέραιο.

Σε ένα τέτοιο κράτος, τόνισε, δεν έχουν θέση κατοχικά στρατεύματα, ούτε αναχρονιστικές δουλείες του παρελθόντος, όπως ο «εγγυητικός» ρόλος τρίτων κρατών, που έδωσε το πρόσχημα στην Τουρκία να εισβάλει στην Κύπρο και να κατέχει έκτοτε, με στρατεύματα, το 37% του εδάφους της.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η Ελληνική και Κυπριακή Δημοκρατία θα συνεχίσουν ενωμένες τον τιτάνιο αγώνα τους για τα δίκαια του ελληνισμού, της Κύπρου και του κυπριακού λαού, και για την αποκατάσταση της ελευθερίας, κυριαρχίας, ανεξαρτησίας και εδαφικής ακεραιότητας του κυπριακού κράτους.

«Θα συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να απαλλαγεί η Κύπρος από τα τουρκικά στρατεύματα, να αποκατασταθούν τα δικαιώματα των προσφύγων, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα στους Τουρκοκύπριους να ζήσουν σε ένα δημοκρατικό κράτος χωρίς την μπότα των τουρκικών στρατευμάτων», τόνισε.

Όπως σημείωσε, αυτό αποτελεί μια οφειλή ως φόρος τιμής στους πεσόντες αδελφούς, Κυπρίους και Ελλαδίτες, και όλους τους ηρωικούς υπερασπιστές της Κύπρου, που αντιμετώπισαν τις δυνάμεις του Τούρκου εισβολέα, στη σκληρή και άνιση αναμέτρηση του 1974.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network