MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κόστος και διαδικασία για τα rapid test στα Φαρμακεία

Advertisement

Sponsored by exness

Rapid test και στα Φαρμακεία της Γειτονιάς – Πόσα κοστίζουν και ποια η διαδικασία – Τι αναφέρει στη Cyprus Times η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου

Τη διενέργεια τεστ ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου Rapid Test και στα Φαρμακεία της γειτονιάς προωθεί το Υπουργείο Υγείας σε συνεργασία με τον Παγκύπριο Φαρμακευτικό Σύλλογο, σε μία προσπάθεια γρήγορου εντοπισμού περιστατικών covid.

Advertisement

Ως μία πολύ σημαντική κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση χαρακτήρισε την απόφαση αυτή, η Πρόεδρος του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Ελένη Πιέρα Ισέγιεκ.

Εξηγώντας την διαδικασία στην ιστοσελίδα μας η κ. Πιέρα σημείωσε ότι η εμπλοκή των φαρμακείων θα είναι βοηθητική στην προσπάθεια που γίνεται για έλεγχο του πληθυσμού μέσω των Rapid Test.

«Σημαντική απόφαση για την γρήγορη και εύκολη ανίχνευση κρουσμάτων, αλλά μας ικανοποιεί και η αναγνώριση εύκολης προσβασιμότητας στα φαρμακεία», είπε η Πρόεδρος των Φαρμακείων.

Πόσα κοστίζουν και ποια η διαδικασία…

Ερωτηθείσα για την διαδικασία η κ. Πιέρα εξήγησε ότι ο κάθε Φαρμακοποιός που θα διαθέτει τα τεστ θα διενεργεί στους πολίτες μέσω της μύτης και τα στοιχεία στέλνονται ηλεκτρονικά σε σύντομο χρονικό διάστημα και στην μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης, καθώς και στον πολίτη.

Τα Rapid Test αυτά διενεργούνται μόνο από τον Φαρμακοποιό και δεν γίνονται από τους πολίτες ούτε στο σπίτι.

«Εάν ο πολίτης εντοπιστεί θετικός αμέσως ενημερώνεται και δίνονται όλες οι οδηγίες για αυτοπεριορισμό του και ταυτόχρονα ενημερώνεται και η μονάδα επιδημιολογικής επιτήρησης για να ξεκινήσει η διαδικασία ιχνηλάτησης επαφών».

Με το τεστ αυτό όπως σημείωσε, θα λαμβάνει και γραπτώς ο πελάτης και θα μπορεί να το επιδείξει τόσο στον χώρο εργασίας του, όσο και στα σχολεία καθώς είναι νόμιμο και εγκεκριμένο και θα έχει και σφραγίδα του Φαρμακείου.

Η διαδικασία όπως είπε η κ. Πιέρα μπορεί να γίνεται με συνεννόηση και ραντεβού για καλύτερο συντονισμό και αυτή ενδείκνυται να πραγματοποιείται εκτός των Φαρμακείων τηρώντας τα απαραίτητα μέτρα ασφάλειας.

Τέλος, ερωτηθείσα για το κόστος των Rapid Test και αν υπάρχει πλαφόν στην τιμή, εξήγησε ότι το πλαφόν είναι στα 20 ευρώ και περίπου θα διατίθενται στα 10-15 ευρώ, ωστόσο δεν υπάρχει καθορισμένη τιμή καθώς εξαρτάται από την εταιρεία και το κόστος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network