MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κορωνοϊός… μασκέ και ανησυχία για Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Το υπαίθριο καρναβαλίστικο πάρτι που έφερε ανησυχία και «φωνές» – Προεδρική παρέμβαση και έκκληση για τήρηση μέτρων στην τελική ευθεία

Ένα υπαίθριο καρναβαλίστικο πάρτι που έφερε φόβο για πισωγύρισμα, ειδικά στην επιβαρυμένη επιδημιολογικά Λεμεσό, Προεδρική παρέμβαση, εκκλήσεις για συμμόρφωση, «φωνές» για τον τρόπο αντίδρασης της Αστυνομίας και πάνω από 40 εξώδικα σε βάρος πολιτών.

Advertisement

Οι εικόνες από το παλιό λιμάνι της Λεμεσού την Κυριακή, τελευταία μέρα της Αποκρίας, έκαναν τον γύρο των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δικτύωσης, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις. Από τη μία οι πολίτες που εξέφρασαν κάθετα διαφωνία με την ενέργεια εκατοντάδων πολιτών να συναθροιστούν χωρίς μάσκες και αποστάσεις για να γιορτάσουν το καρναβάλι και από την άλλη η κατανόηση από κάποιους πολίτες, που κάνουν λόγο για ψυχολογική επιβάρυνση λόγω των παρατεταμένων μέτρων.

Το γεγονός ότι τα μέλη της Αστυνομίας που βρέθηκαν στο σημείο δεν «διέλυσαν» το συγκεντρωμένο πλήθος, επίσης έφερε αντιδράσεις. Από την Αστυνομία διαμηνύθηκε ότι ακολουθήθηκε η πάγια τακτική σε ανάλογες περιπτώσεις.

Το υπαίθριο πάρτι έφερε και την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο οποίος μέσω διαγγέλματος απευθύνθηκε ειδικά στους συμπολίτες του Λεμεσιανούς, καλώντας τους όπως επιδείξουν συμμόρφωση στην τελική ευθεία.

«Για αυτό και για υστάτη φορά, προτού τα επιδημιολογικά δεδομένα μάς αναγκάσουν να λάβουμε νέα αυστηρά και, ενδεχομένως, τοπικά μέτρα, καλώ το σύνολο των συμπολιτών μου να συνειδητοποιήσουν πως δεν θα επιτρέψω η χώρα, λόγω της αλόγιστης και ασυνείδητης συμπεριφοράς μιας θλιβερής μειοψηφίας να υποφέρει στο σύνολο της» είπε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Η ειδική ανακριτική ομάδα που συστάθηκε στην ΑΔΕ Λεμεσού, προχώρησε στην εξώδικη καταγγελία πέραν των 40 πολιτών που συμμετείχαν στο υπαίθριο πάρτι. Οι 28 προέκυψαν επί τόπου, ενώ κάποιες άλλες προήλθαν από την μελέτη οπτικού υλικού. Για παράβαση των μέτρων, καταγγέλθηκαν και δύο υποστατικά.

Πάντως, με τους επιδημιολόγους να «δείχνουν» το ορόσημο του Απριλίου, από την Κυβέρνηση άφηναν τις προηγούμενες μέρες ανοικτό το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, εάν η επιδημιολογική εικόνα συνεχίσει την αρνητική της πορεία, ενώ δεν απέκλεισαν ενεργοποίηση τοπικών μέτρων στην πόλη και επαρχία Λεμεσού, όπου η διασπορά του ιού ανέρχεται σε ανησυχητικά επίπεδα.

Με βάση και την ενημέρωση της οποίας έτυχε από τη Συμβουλευτική Επιστημονική Επιτροπή, ο Κωνσταντίνος Ιωάννου υπέδειξε ότι τις επόμενες μέρες θα πρέπει να αναμένεται μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων, γεγονός που αναπόφευκτα θα μεταφραστεί και σε αύξηση των εισαγωγών στα δημόσια νοσηλευτήρια. Οι διαθέσιμες κλίνες για περιστατικά covid έχουν αυξηθεί και αυτή τη στιγμή ανήλθαν στις 400 ενώ υπάρχει η δυνατότητα και για ακόμη μεγαλύτερη επάρκεια. Ωστόσο, το πρόβλημα εστιάζεται στον περιορισμένο αριθμό των ιατρών, νοσηλευτών και άλλων επαγγελματιών υγείας που είναι σε θέση να στελεχώσουν τόσο μεγάλο αριθμό κλινών. Μέχρι χθες οι νοσηλείες για περιστατικά covid ξεπέρασαν τις 221, ενώ σε καθημερινή βάση εισάγονται περίπου 7 μέχρι και 10 νέα περιστατικά, αριθμός μεγαλύτερος από τα άτομα που λαμβάνουν εξιτήριο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network