MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κόντρα Ελεγκτικής Υπηρεσίας – Αρχής Ραδιοτηλεόρασης

Advertisement

Sponsored by exness

Το Συμβούλιο της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, συνήλθε σε έκτακτη συνεδρία χθες και μελέτησε τις επιστολές του Γενικού Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη, με ημερομηνίες 7 και 15 Δεκεμβρίου 2015 και μεταξύ άλλων “απορρίπτει κατηγορηματικά τον ισχυρισμό ότι υπήρξε οποιαδήποτε παραποίηση ή αλλοίωση πρακτικών από τον Εκτελεστικό Πρόεδρο της Αρχής, Ανδρέα Πετρίδη” – Για ενδεχόμενο απώλειας κρατικών εσόδων κάνει λόγο η Ελεγκτική Υπηρεσία​ απαντώντας στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης…

Advertisement

Σε ανακοίνωση της Αρχής αναφέρεται ότι η αλλαγή στα πρακτικά της Αρχής, στην οποία ο Γενικός Ελεγκτής βασίζει τα συμπεράσματά του στις προαναφερθείσες επιστολές του και η οποία αφορούσε στη συνεδρία με αρ. 1/2013, “έγινε μετά από ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου της Αρχής και λήφθηκε μετά από επανασυζήτηση του θέματος κατά τη διαδικασία επικύρωσης των εν λόγω πρακτικών”.

“Οι σχετικές οδηγίες προς τους Λειτουργούς για υλοποίηση της τελικής απόφασης της Αρχής, κοινοποιήθηκαν από τη Γραμματέα του Συμβουλίου μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος ημερομ. 7/2/2013”, αναφέρει.
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Συμβούλιο  κρίνει ότι  “οι εκ μέρους του Γενικού Ελεγκτή παρεμβάσεις για αποφάσεις της Αρχής που αφορούν σε εκδικάσεις υποθέσεων, συνιστούν υπέρβαση εξουσίας και παρέμβαση στη λειτουργία και στις αποφάσεις της ανεξάρτητης Αρχής Ραδιοτηλεόρασης. Οι αποφάσεις της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης ελέγχονται μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο”.
 
“Η Αρχή λειτουργεί με διαφάνεια με βάση την εθνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία και δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή κατά την άσκηση των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές καθορίζονται από τη σχετική νομοθεσία”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Τι απαντά η Ελεγκτική Υπηρεσία

Η σημερινή ανακοίνωση της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου δεν αλλάζει την ουσία των καταγγελιών, αναφέρει η Ελεγκτική Υπηρεσία.

“Οι καταγγελίες της Ελεγκτικής Υπηρεσίας κατά του Προέδρου της ΑΡΚ που έχουν υποβληθεί στο Γενικό Εισαγγελέα αφορούν συγκεκριμένα θέματα, τα οποία δεν είναι δυνατό να σχολιαστούν στα πλαίσια δημόσιων ανακοινώσεων. Η σημερινή ανακοίνωση της ΑΡΚ δεν αλλάζει την ουσία των καταγγελιών”, σημειώνεται στην ανακοίνωση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Προστίθεται ότι η μη επανεξέταση υποθέσεων κατά τηλεοπτικών σταθμών, υποθέσεων για τις οποίες οι δικαστικά ακυρωθείσες αποφάσεις της ΑΡΚ αφορούσαν πρόστιμο της τάξης του μισού εκατομμυρίου ευρώ, μπορούν να ελεγχθούν από την Ελεγκτική Υπηρεσία της Δημοκρατίας αφού αφορούν εξεταζόμενη απώλεια κρατικών εσόδων.

“Το δικαίωμα επηρεαζόμενων τηλεοπτικών σταθμών να προσφεύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο αν διαφωνούν με επιβληθέντα σε αυτούς πρόστιμα, ουδόλως επηρεάζει το δικαίωμα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας να εξετάζει κατά πόσο, ή όχι, η ΑΡΚ χαριστικώς απαλλάσσει τηλεοπτικούς σταθμούς από την επιβολή προστίμων στερώντας την Δημοκρατία από τα σχετικά έσοδα”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network