MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κόλλησε» στο διάταγμα αποκάλυψης των επίμαχων ψηφοδελτίων η επαναμέτρηση στη Λεμεσό

Advertisement

Sponsored by exness

Στο διάταγμα αποκάλυψης και επιθεώρησης των επίμαχων ψηφοδελτίων έχει «κολλήσει» η διαδικασία της αίτησης ενώπιον Εκλογοδικείου για επανακαταμέτρηση ψήφων στη Λεμεσό μετά την εκλογική νίκη του Νίκου Νικολαΐδη στη δημαρχία, με διαφορά 9 μόλις ψήφων από τον τέως Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου – 11 Απριλίου η απόφαση του Εκλογοδικείου για αποκάλυψη ή όχι των ψηφοδελτίων

Advertisement

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Εκλογοδικείου οι διάδικοι αγόρευσαν επί του αιτήματος της πλευράς Χρίστου για έκδοση διατάγματος αποκάλυψης και επιθεώρησης των ψηφοδελτίων. Αίτημα για το οποίο έχουν υποβάλει ένσταση οι πλευρές Νικολαΐδη και Δημοκρατίας. Ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Δημάρχου Νίκου Νικολαΐδη, Αντρέας Αγγελίδης ανέφερε αμέσως μετά τη διαδικασία ότι «όπως είναι διατυπωμένη η εκλογική αίτηση είναι φανερό ότι δεν προβάλλει συγκεκριμένα γεγονότα όπως επιβάλλει ο νόμος και οι κανονισμοί. Αυτή η έλλειψη συγκεκριμενοποίησης καταδεικνύει ότι η αίτηση για λεπτομέρειες και επιθεώρηση γίνεται για να καλυφθεί αυτό το κενό και το κενό αυτό, όπως και ισχυριστήκαμε οδηγεί στην απόρριψη της ίδιας της εκλογικής αίτησης».

Από την άλλη, ο εκ των συνηγόρων του Αντρέα Χρίστου, Χρυσόστομος Νικολάου είπε ότι η θέση της πλευράς τους αναφέρει ότι υπάρχουν μέσα στην εκλογική αίτηση πολύ συγκεκριμένοι ισχυρισμοί από τους οποίους προκύπτει πως κάποιοι ψήφοι οι οποίοι έπρεπε να ληφθούν υπόψη υπέρ του κυρίου Χρίστου λήφθηκαν υπόψη υπέρ του κυρίου Νικολαΐδη. «Και γι’ αυτό θεωρούμε ότι η αίτηση στοιχειοθετείται επαρκώς. Δε θέλω να επισέλθω σε λεπτομέρειες γιατί είναι κάτι που θα το εξετάσει το δικαστήριο και πιστεύω θα κρίνει ότι είναι επαρκείς οι ισχυρισμοί και πέραν αυτού, για το θέμα της αλίευσης δε θεωρώ δόκιμο να παρελάσουν ενώπιον του δικαστηρίου μάρτυρες-καταμετρητές των εκλογικών κέντρων οι οποίοι να έρθουν εδώ και να δίνουν μαρτυρία από μνήμης ως προς ψηφοδέλτια τα οποία κατά την εμπειρία τους και κατά την γνώμη του έπρεπε να καταμετρηθούν και να ληφθούν υπόψη με διαφορετικό τρόπο».

Από τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν τα ψηφοδέλτια, είπε ο κύριος Χρυσοστόμου για να συμπληρώσει ότι «σε περίπτωση που μάρτυρες καταθέσουν ενώπιον του Εκλογοδικείου θα εξετάζονται και θα αντεξετάζονται στην απουσία των σχετικών ψηφοδελτίων. Γι’ αυτό θεωρώ ότι και για σκοπούς εξοικονόμησης χρόνου είναι καλύτερο να εκδοθεί το διάταγμα αποκάλυψης και επιθεώρησης και από εκεί και πέρα να καθορίσουμε τη θέση μας αναλόγως».

Η Πρόεδρος του Εκλογοδικείου όρισε την 11η Απριλίου ως ημερομηνία για έκδοση απόφασης επί του συγκεκριμένου αιτήματος.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network