MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κόκκινος Συναγερμός» για πυρκαγιές από το Τμήμα Δασών. Έκκληση στο κοινό για μεγάλη προσοχή

Advertisement

Sponsored by exness

Κίνδυνος πρόκλησης δασικών πυρκαγιών σε επίπεδα «Κόκκινου Συναγερμού» – Προειδοποιεί το Τμήμα Δασών

Advertisement

Το Τμήμα Δασών πληροφορεί το κοινό ότι οι επικρατούσες συνθήκες καύσωνα έχουν ανεβάσει τον κίνδυνο έκρηξης και επέκτασης δασικών πυρκαγιών σε επίπεδα «ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ». Ταυτόχρονα απευθύνει θερμότατη έκκληση και καλεί και πάλι το κοινό σε συνεργασία και αποφυγή ενεργειών και δραστηριοτήτων που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά.

Τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ  η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων  που παράγουν θερμότητα, σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει επίσης, να δοθεί και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς  από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο.

Όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να ενημερώσει αμέσως τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό  ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Δεδομένου του γεγονότος ότι το 85% των δασικών πυρκαγιών προκαλούνται από τον άνθρωπο θα εφαρμοσθεί αυστηρά και η Νομοθεσία. Οι ποινές, με την πρόσφατη τροποποίηση,  έχουν αυξηθεί από 5 σε 10 χρόνια φυλάκιση και από €25.000 σε €50.000 η χρηματική ποινή.

Όπως σημειώνει, «παρακαλείτε το κοινό να δει τι έζησε η Ελλάδα χθες. Να αντιληφθεί και να αναλογισθεί τον πόνο και τον όλεθρο που προκαλεί η πυρκαγιά. Μην γίνεις φονιάς.»

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network