MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κόκκινος συναγερμός» από το Τμήμα Δασών. Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές

Advertisement

Sponsored by exness

«Κόκκινος συναγερμός» από το Τμήμα Δασών – Εξαιρετικά μεγάλος ο κίνδυνος για πυρκαγιές – Συστάσεις και προειδοποιήσεις προς το κοινό

Advertisement

Με αφορμή τις επικρατούσες συνθήκες καύσωνα, το Τμήμα Δασών τονίζει ότι ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών είναι εξαιρετικά μεγάλος, γι’ αυτό και απευθύνει στο κοινό  θερμότατη έκκληση για συνεργασία και  αποφυγή ενεργειών  και δραστηριοτήτων που πιθανό να προκαλέσουν πυρκαγιά. Για άμεση αντίδραση και επέμβαση, το Τμήμα έχει αυξήσει την ετοιμότητά του σε επίπεδα «ΚΟΚΚΙΝΟΥ  ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ».

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του, ήδη αριθμός πυρκαγιών προκλήθηκε από ρίψη αποτσίγαρων, από ανάφλεξη ή σπινθήρες μηχανημάτων, καθώς και από τη χρήση της φωτιάς στις διάφορες δραστηριότητες στο ύπαιθρο.

Τονίζεται ότι το κάψιμο χόρτων, αποκλαδιών και σκυβάλων απαγορεύεται, ενώ  η χρήση στο ύπαιθρο εργαλείων ή γεωργικών μηχανημάτων  που παράγουν σπινθήρες ή φλόγα, όπως σμυρίλιο, οξυγονοκόλληση και ηλεκτροσυγκόλληση, πρέπει να αποφεύγεται.

Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει επίσης, να δοθεί και στα προληπτικά μέτρα για την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς  από τις εξατμίσεις διαφόρων ηλεκτρογεννητριών ή υδραντλιών στο ύπαιθρο, γι’ αυτό και οι κάτοχοι ή χρήστες τους ας βεβαιωθούν ότι έχουν λάβει τα προβλεπόμενα προληπτικά μέτρα, όπως ο καθαρισμός του χώρου από ξηρά χόρτα και άλλα εύφλεκτα υλικά. Να βεβαιωθούν επίσης  για την καλή κατάσταση της εξάτμισης (εξώστ) η οποία πρέπει να καταλήγει σε φρεάτιο.

Τέλος, όποιος αντιληφθεί καπνό ή φωτιά, μέσα ή κοντά στο δάσος παρακαλείται να ενημερώσει αμέσως τον πλησιέστερο Δασικό Σταθμό  ή να τηλεφωνήσει στο 1407 (Τμήμα Δασών) ή  στο 112 (Πυροσβεστική Υπηρεσία).

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network