MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κόκκινη κάρτα δείχνει το Προεδρικό στην ΚΟΠ

Advertisement

Sponsored by exness

Το μέλλον του Κυπριακού ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος κρίνεται – Κρίσιμη σύσκεψη των εμπλεκομένων με τον Νίκο Αναστασιάδη στο Προεδρικό – Ξεκαθαρίζει αλλά δεν αποφασίζει η Κυβέρνηση – Τι αναμένεται να διαμηνύσει στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου

Καθοριστική για την τύχη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος θεωρείται η σύσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας με την ηγεσία της ΚΟΠ, που θα πραγματοποιηθεί στις 11 το στο Προεδρικό.

Advertisement

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times τα δεδομένα δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά ώστε να οδηγήσουν σε επανέναρξη του πρωταθλήματος. Κι αυτό επειδή σύμφωνα με πληροφορίες από κυβερνητικής πλευράς, ορισμένα από τα αιτήματα της ΚΟΠ παραβιάζουν τις υγειονομικές κόκκινες γραμμές που χάραξε το κράτος, όπως καθορίζονται από τα διατάγματα του υπουργού Υγείας.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις κυβερνητικές αποφάσεις από τις 18 Μαΐου επιτρέπονται οι προπονήσεις για ομαδικά αθλήματα μόνο σε ανοικτούς χώρους, χωρίς τη χρήση αποδυτηρίων, γυμναστηρίων ή άλλων κλειστών συναφών υποδομών. Ωστόσο η ΚΟΠ εισηγείται επιστροφή των ποδοσφαιριστών σε κανονικές προπονήσεις και πλήρη επαναλειτουργία των γυμναστηρίων των προπονητικών κέντρων, αίτημα το οποίο δεν βρίσκει σύμφωνο το Υπουργείο Υγείας, τόσο για υγειονομικούς λόγους όσο και από πλευράς δυσμενούς διάκρισης σε βάρος των ιδιωτικών γυμναστηρίων.

Ένα άλλο σοβαρό σημείο διαφωνίας είναι η πρόταση της ΚΟΠ όπως σε περίπτωση εντοπισμού επιβεβαιωμένου κρούσματος κορωνοϊού σε μια ομάδα, οι ποδοσφαιριστές που θα βρεθούν αρνητικοί στην εξέταση να μην υποχρεώνονται σε 14ήμερο αυτοπεριορισμό όπως προβλέπει το υγειονομικό πρωτόκολλο της Μονάδας Επιδημιολογικής Επιτήρησης. Για το υπουργείο Υγείας αυτό και μόνον το σημείο διαφωνίας είναι ιδιαίτερα σοβαρό και δεν φαίνεται διατεθειμένο να υπαναχωρήσει, αφού ο περιορισμός για 14ημέρες εφαρμόζεται με θρησκευτική ευλάβεια για όλους τους υπόλοιπους πολίτες χωρίς καμία εξαίρεση.

Πληροφορίες από το Προεδρικό υποστηρίζουν ότι ορισμένες από τις θέσεις της ΚΟΠ παραβαίνουν το υγειονομικό πρωτόκολλο του Υπουργείου Υγείας σε τόσο μεγάλο βαθμό που δεν αφήνει περιθώρια να γίνουν δεκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα επαναλάβει για μια ακόμη φορά στην ηγεσία της ΚΟΠ ότι το θέμα της επανέναρξης ή όχι του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος είναι απόφαση της ομοσπονδίας και όχι της Κυβέρνησης, η οποία σε καμιά περίπτωση δεν θέλει να γίνει μέρος ενός προβλήματος στο οποίο πέραν όλων των άλλων διακυβεύονται και τεράστια οικονομικά συμφέροντα.

Στην σύσκεψη στο συμμετέχει και ο Υπουργός Υγείας.

Στην συνάντηση από την ΚΟΠ θα δώσουν το παρών τους οι Γιώργος Κούμας και ο αναπληρωτής πρόεδρος Χάρης Λοϊζίδης. Στο τραπέζι της συζήτησης θα καθίσουν επίσης οι έξι πρόεδροι των ομάδων του Α’ group καθώς και ο Πρόεδρος του Εθνικού Κίκης Φιλίππου.
Τον ΠΑΣΠ θα εκπροσωπήσει ο Σπύρος Νεοφυτίδης. Θα παρευρεθούν και εκπρόσωποι από τον σύνδεσμο διαιτητών, προπονητών καθώς και ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Ανδρέας Μιχαηλίδης.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network