MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κοινωνική προσφορά Εθνικής Φρουράς για το έτος 2022

Advertisement

Sponsored by exness

«Στάθηκε αρωγός σε πρωτοβουλίες και δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα διαφόρων Υπουργείων της»

Το κοινωνικό της πρόσωπο ανέδειξε με σειρά δραστηριοτήτων η Εθνική Φρουρά το 2022, καλλιεργώντας με τα μέλη της, το πνεύμα της εθελοντικής συνείδησης και προσφοράς προς το κοινωνικό σύνολο και επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο ότι αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της κυπριακής κοινωνίας, στην οποία δραστηριοποιείται και με την οποία αλληλοεπιδρά, αναφέρει σε δελτίο Τύπου το ΓΕΕΦ.

Advertisement

Προσθέτει ότι στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων κοινωνικής προσφοράς η Εθνική Φρουρά κατά το έτος 2022, στάθηκε αρωγός σε πρωτοβουλίες και δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν υπό την αιγίδα διαφόρων Υπουργείων της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και οργανισμών, συνδέσμων και ιδρυμάτων για κοινωφελείς σκοπούς, όπως ο Αντικαρκινικός Σύνδεσμος Κύπρου, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Καρκινοπαθών και Φίλων, το Ίδρυμα Οδικής Ασφάλειας «Γιώργος Μαυρίκιος», το Ίδρυμα «Μικροί Ήρωες», το Περιβαλλοντικό και Κοινωνικό Εθελοντικό Δίκτυο «Together Cyprus», η Εθνική Αρχή Στοιχημάτων, η Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ), ο Κυπριακός Οργανισμός Αθλητισμού (ΚΟΑ), η CNP Ασφαλιστική, SupportCY και άλλοι.

Προστίθεται ότι στο πλαίσιο αυτό, προσωπικό της Εθνικής Φρουράς, συμμετείχε σε πλήθος δραστηριοτήτων που πραγματοποιήθηκαν κατά το έτος, όπως εράνους, συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης, εκστρατείες καθαριότητας και λοιπές εθελοντικές δράσεις. Επίσης παρακολούθησε διαλέξεις με θέματα όπως η οδική ασφάλεια, οι εξαρτήσεις και ο ασφαλής τρόπος ενασχόλησης με τα τυχερά παιχνίδια.

Αναφέρεται ακόμα ότι σε συνεργασία με το Κέντρο Αίματος του Υπουργείου Υγείας και το Καραϊσκάκειο Ίδρυμα, διοργανώθηκαν αιμοδοσίες καθώς και λήψεις δειγμάτων μυελού των οστών σε αριθμό Στρατοπέδων σε όλες τις επαρχίες, κατά τις οποίες προσφέρθηκαν συνολικά 1900 μονάδες αίματος και εγγράφηκαν 317 νέοι εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Συμπληρώνει ότι τα πτητικά και πλωτά μέσα της Εθνικής Φρουράς έχουν εμπλακεί σε 13 επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), κατά τις οποίες διασώθηκαν 513 άτομα. Επιπλέον, πτητικά μέσα της Διοίκησης Αεροπορίας κλήθηκαν να συνδράμουν στις προσπάθειες του Τμήματος Δασών για την κατάσβεση πυρκαγιών πραγματοποιώντας συνολικά 8 εξόδους.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network