MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κοινή πρόταση γονέων-καθηγητών για κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης

Advertisement

Sponsored by exness

Αρχίζει με το «καλημέρα» τις επαφές με φορείς και ανοίγει κεφάλαιο εξετάσεων τετραμήνων η Αθηνά Μιχαηλίδου – Αποστέλλουν κοινή πρόταση σε Υπουργείο Παιδείας Οργανωμένοι Γονείς Μέσης και ΟΕΛΜΕΚ

Του Νικόλα Πέτρου Καπαρτή

Άρχισε να τραβά κουπί με το που ανέλαβε τα καθήκοντα της στο πηδάλιο του Υπουργείου Παιδείας (ΥΠΑΝ), η Αθηνά Μιχαηλίδου, και ρίχνει γέφυρες επικοινωνίας προς όλους τους φορείς προκειμένου να βάλει σε μια σειρά επίλυσης τα ανοιχτά ζητήματα που άφησε πίσω του ο προκάτοχος της, Πρόδρομος Προδρόμου.

Advertisement

Ήδη η κυρία Μιχαηλίδου πραγματοποίησε χθες συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας, Παύλο Μυλωνά, συζητώντας για θέματα που αφορούν το κυπριακό εκπαιδευτικό σύστημα, καθώς επίσης και για τις προτεραιότητες του ΥΠΑΝ. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε πριν την αναχώρηση της κα. Μιχαηλίδου για τις Βρυξέλλες όπου θα συμμετέχει στις εργασίες του Συμβουλίου Υπουργών Παιδείας της ΕΕ.

Επίσης, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, η Υπουργός έχει ήδη προγραμματίσει συναντήσεις εντός της τρέχουσας εβδομάδας καθώς και την ερχόμενη, με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, τους οργανωμένους γονείς και τους το μαθητικό κίνημα.

Συγκεκριμένα, όπως μαθαίνουμε, η Υπουργός θα συναντηθεί την ερχόμενη Παρασκευή με εκπροσώπους του μαθητικού κινήματος (ΠΣΕΜ), την ερχόμενη Τρίτη με τους οργανωμένους γονείς Μέσης, και την Πέμπτη 16 Μαρτίου με την εκπαιδευτική οργάνωση των καθηγητών (ΟΕΛΜΕΚ).

Στο επίκεντρο των συναντήσεων αναμένεται να τεθεί το θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο, οι οποίες βάλλονται από παντού για τον αντιπαιδαγωγικό τους χαρακτήρα και χαρακτηρίζονται ως αποτυχημένος θεσμός από τους άμεσα εμπλεκόμενους φορείς της Παιδείας. Βέβαια επί τάπητος προς επίλυση αναμένεται να τεθούν πληθώρα ζητημάτων τα οποία παραμένουν ανοιχτά από την προηγούμενη διακυβέρνηση.

Ως εκ τούτου, εκτός από το «καυτό» θέμα των εξετάσεων ανά τετράμηνο η Αθηνά Μιχαηλίδου καλείται να διαχειριστεί, μεταξύ άλλων, και τα θέματα:

– Του καθεστώτος λειτουργίας των ιδιωτικών σχολείων

– Το κεφάλαιο συμβάσεων για τους εκπαιδευτικούς που εργοδοτούνταν υπό το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών

– Την επέκταση του Ολοήμερου Σχολείου

– Την επέκταση της Προδημοτικής Εκπαίδευσης για την οποία εκκρεμεί απόφαση του Ανωτάτου

Στο «μικροσκόπιο» δύο πτυχές

Μιλώντας στη Cyprus Times, ο πρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ, Κωνσταντίνος Κωνσταντινόπουλος, υπέδειξε πως τα ζητήματα που αφορούν την επόμενη σχολική χρονιά, όπως οι εξετάσεις τετραμήνων ή το θέμα με τον τροποποιητικό νόμο για τα παρόμοιου τύπου ιδιωτικά σχολεία, έχουν πιο επιτακτικό χαρακτήρα.

Σε ό, τι αφορά τις εξετάσεις τετραμήνων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε πως υπάρχουν δύο πτυχές. «Η πρώτη πτυχή αφορά τους φετινούς μαθητές, θέμα για το οποίο έχει γίνει λόγος για μείωση της βαρύτητας των εξετάσεων στη συνολική βαθμολογία. Δηλαδή από το 40% της βαρύτητας των εξετάσεων σε κάθε τετράμηνο να μειωθεί, για παράδειγμα, στο 5%. Αυτό είχε πει εξάλλου προεκλογικά ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης. Εμείς δεν έχουμε θέσει πάνω στο ποσοστό αλλά συμφωνούμε πως δεν πρέπει να θυματοποιηθούν και φέτος οι μαθητές», εξήγησε.

Όπως είπε, «η δεύτερη πτυχή αφορά την αλλαγή του Συστήματος Αξιολόγησης των Μαθητών. Πρέπει πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι να ψηφιστεί η νέα νομοθεσία». «Για να γίνει ένας ορθολογικός προγραμματισμός πρέπει να κινηθούν άμεσα οι διαδικασίες», υπογράμμισε.

Πάντως ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, σε απαντητική επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ, Στέφανο Στεφάνου, διαβεβαίωσε πως «στόχος της Κυβέρνησης θα είναι η μείωση της βαρύτητας της εξέτασης των τετραμήνων, με ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών εντός Απριλίου 2023, καθώς και η υποβολή νέας ολοκληρωμένης πρότασης για την επόμενη χρονιά, εντός Ιουνίου 2023».

Κοινή πρόταση Γονέων-Καθηγητών για κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης

Απ’ εκεί και πέρα, όπως πληροφορείται η Cyprus Times, Συνομοσπονδία Γονέων Μέσης και ΟΕΛΜΕΚ έχουν ετοιμάσει κοινή πρόταση για αλλαγή του θεσμού των εξετάσεων ανά τετράμηνο από την ερχόμενη σχολική χρονιά.

Όπως, μαθαίνουμε, η πρόταση -η οποία θα αποσταλεί εντός της ημέρας στο Υπουργείο Παιδείας- προνοεί την κατάργηση της ενδιάμεσης εξέτασης και την υλοποίηση μιας εξέτασης στο τέλος της σχολικής χρονιάς.

Τέλος, γονείς και καθηγητές θα ζητήσουν από τηn Υπουργό Παιδείας την κατάργηση της αξιολόγησης των εξετάσεων ανά τετράμηνο την τρέχουσα σχολική χρονιά ή έστω τη μείωση της βαρύτητας των εξετάσεων του α’ και β’ τετραμήνου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network