MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κοινή πρόταση για την ασφάλεια

Advertisement

Sponsored by exness

Μακρά συνάντηση Αναστασιάδη με Τσίπρα, σε πολύ καλό κλίμα – Στο επίκεντρο ασφάλεια και εγγυήσεις – Καθορισμός κοινής γραμμής πλεύσης ενόψει Γενεύης – Ενημέρωση Ευρωπαίων ηγετών στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Advertisement

Η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο των Βρυξελλών. Ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης, στην παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών Κύπρου και Ελλάδας, Ιωάννη Κασουλίδη και Νίκου Κοτζιά.

«Είμαστε στην ίδια γραμμή απόλυτα ταυτισμένοι και συνεχίζουμε το διάλογο για να ολοκληρώσουμε τις τελικές μας θέσεις», δήλωσε μετά το πέρας της συνάντησης ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Έχουμε εμπειρία από διαπραγμάτευση», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε ότι «είδαμε όλα τα σενάρια και έχουμε κάνει τις προβλέψεις μας».

Σύμφωνα με πληροφορίες στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε η πρόταση που κατέθεσε γραπτώς η ελληνοκυπριακή πλευρά στο τραπέζι του διαλόγου τον περασμένο Σεπτέμβριο. Πρόταση που προβλέπει τη σύσταση Πολυεθνικής Δύναμης για την εγγύηση της λύσης, το Σύμφωνο Φιλίας για τις νυν εγγυήτριες δυνάμεις και την αποχώρηση ξένων στρατευμάτων σε δύο φάσεις.

Το εν λόγω κείμενο αποτέλεσε βάση για την κοινή πρόταση με την οποία θα μεταβούν οι δύο πλευρές στη Γενεύη, για την πολυμερή της 12ης Ιανουαρίου.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν και ως προς τη μεγάλη σημασία της επικείμενης συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Ταγίπ Ερντογάν, η διευθέτηση της οποίας εκκρεμεί.

Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος θα ενημερώσει το μεσημέρι τους 27 Ευρωπαίους ομολόγους του για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, στο πλαίσιο της Συνόδου Κορυφής. Στο περιθώριο της Συνόδου θα έχει συναντήσεις με Γιούνκερ και Τουσκ.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεν μπόρεσε

Protathlima