MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κοινή επιθυμία η περαιτέρω ανάπτυξη συνεργασίας στην άμυνα με Γαλλία

Advertisement

Sponsored by exness

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης είχε συνάντηση με τον Γάλλο Υπουργό Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων Ζαν – Ιβ Λε Ντριέν – Τι δήλωσαν οι δύο μετά τη συνάντησή τους

Advertisement

Κοινή επιθυμία Κύπρου και Γαλλίας και των Προέδρων των δυο χωρών είναι να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο η συνεργασία τους στον τομέα της άμυνας, δήλωσε την Παρασκευή στη Λευκωσία ο Υπουργός Ευρώπης και Εξωτερικών Υποθέσεων της Γαλλίας Ζαν – Ιβ Λε Ντριέν, ύστερα από τις συνομιλίες του με τον Κύπριο ομόλογό του, Νίκο Χριστοδουλίδη.

Η συνεργασία των δυο χωρών στον τομέα της άμυνας είναι άψογη, είπε ο κ. Λε Ντριάν, στις δηλώσεις του μετά τις συνομιλίες με τον κ. Χριστοδουλίδη, σημειώνοντας πως γαλλικά πολεμικά πλοία ελλιμενίζονται στην Κύπρο, κάτι για το οποίο ευχαρίστησε τις κυπριακές αρχές.

Μιλώντας μέσω διερμηνέα, ο κ. Λε Ντριάν εξέφρασε υποστήριξη στις προσπάθειες για λύση του Κυπριακού υπογραμμίζοντας πως είναι σημαντικό η λύση να είναι συμβατή με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και πως μετά την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ το Κυπριακό είναι και ευρωπαϊκό πρόβλημα.

Εξέφρασε παράλληλα τη θέση της Γαλλίας υπέρ μιας λύσης δικοινοτικής, διζωνικής ομοσπονδίας με βάση τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών .

Επιθυμούμε όπως επανεκκινήσουν οι διαπραγματεύσεις, λαμβάνοντας υπόψη και τα κεκτημένα κατά τη διάρκεια των προηγηθέντων συνομιλιών, επεσήμανε, τονίζοντας πως η Γαλλία είναι στη διάθεση όλων των Κυπρίων για να βοηθήσει στην επανέναρξη των συνομιλιών για την επίτευξη μιας δίκαιης λύσης.

Είπε επίσης πως η Γαλλία θα ενημερωθεί με προσοχή για την έκθεση της ειδικής απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.

Αναφερόμενος στην ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο, ο κ. Λε Ντριάν ανέφερε πως “προγραμματίζουμε την ανανέωση της εντολής για παραμονή της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο κυρίως αυτή τη στιγμή που φαίνεται ότι αυξάνονται οι εντάσεις κατά μήκος της πράσινης γραμμής», την οποία επισκέφθηκε στη συνέχεια για να διαπιστώσει, όπως είπε, την αναγκαιότητα παραμονής της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στο νησί.

Από την πλευρά του, ο κ. Χριστοδουλίδης στις δηλώσεις του αναφέρθηκε στα θέματα που συζητήθηκαν,υπογραμμίζοντας πως μέσα από τις διαβουλεύσεις που είχαν διαπιστώθηκε για άλλη μια φορά ότι τα συμφέροντα και οι επιδιώξεις των δυο χωρών συμπίπτουν σε πολλούς τομείς, γεγονός που δημιουργεί ιδιαίτερα θετικές προοπτικές για περαιτέρω επέκταση κα εμβάθυνση της στενής τους συνεργασίας, όπως είπε.

Σημειώνεται πως μέρος των συνομιλιών στο Υπουργείο Εξωτερικών διεξήχθη με τη συμμετοχή και των Υπουργών ‘Αμυνας και Ενέργειας, Σάββα Αγγελίδη και Γιώργου Λακκοτρύπη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network