MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κλιματική αλλαγή, βιώσιμη ανάπτυξη και οι στόχοι της Κύπρου. Η Επίτροπος Περιβάλλοντος στη CT (video)

Advertisement

Sponsored by exness

Ολόκληρη η Ευρώπη σε επαγρύπνηση για βιώσιμη ανάπτυξη έως το 2030 – Φιλόδοξες πολιτικές για το κλίμα και από την Κύπρο – Τα έργα που βρίσκονται σε εφαρμογή από το Τμήμα Περιβάλλοντος – Οι στόχοι και τα επόμενα βήματα – Τρόποι με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη – Η Επίτροπος Περιβάλλοντος μιλά στη Cyprus Times

Συνέντευξη στη Μαρία Χαραλάμπους

H κλιματική αλλαγή και η υποβάθμιση του περιβάλλοντος αποτελούν απειλή για ολόκληρο τον κόσμο.

Advertisement

Με μοναδικό στόχο την ανάπτυξη που θα ανταποκρίνεται στις ανάγκες του σήμερα, η Ευρώπη υιοθετεί ορισμένα από τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα και τις πλέον φιλόδοξες πολιτικές για το Παγκόσμιο κλίμα.

Σε ότι αφορά την Κύπρο, ήδη το Τμήμα Περιβάλλοντος και τα Υπουργεία Γεωργίας, Ενεργείας και το Υφυπουργείο Ναυτιλίας, έχουν εφαρμόσει μία σειρά έργων που στοχεύουν κυρίως στην αποκατάσταση της φύσης, της βιοποικιλότητας και των οικοσυστημικών υπηρεσιών με τη συμμετοχή δεκάδων φορέων.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη Cyprus Times η Επίτροπος Περιβάλλοντος κα. Κλέλια Βασιλείου μίλησε, μεταξύ άλλων, για τις δράσεις και τους στόχους της Κύπρου για αντιμετώπιση των διαφόρων περιβαλλοντικών ζητημάτων που απασχολούν τη χώρα μας, την επαναχρησιμοποίηση και σωστή διαχείριση των αποβλήτων, την αύξηση των φαινομένων ρύπανσης ενώ αναφέρθηκε και στους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να συμβάλουμε στη βιώσιμη ανάπτυξη.

Σε ότι αφορά τα πιο σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος σε σχέση με το περιβάλλον σήμερα, η Επίτροπος αναφέρθηκε στις υποδομές που πρέπει να έχει η χώρα μας για να καταφέρει να εξασφαλίσει τη σωστή απόδοση, ενώ άξιες αναφοράς, χαρακτήρισε, τις προσπάθειες και από πλευράς Υπουργείου Ενέργειας για την εξεύρεση λύσεων σε ότι αφορά την πράσινη βιομηχανία και το ενεργειακό ισοζύγιο.

«Η κλιματική κρίση είναι εδώ και κανένα κράτος δεν μπορεί να τη διαχειριστεί μόνο του», είπε χαρακτηριστικά η Επίτροπος, κάνοντας αναφορά στη συνεργασία της Κύπρου με τις γειτονικές χώρες σε ότι αφορά την αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών ζητημάτων.

Αναφερόμενη στη σημασία των πόρων, η Επίτροπος Περιβάλλοντος, επισήμανε την αναγκαιότητά για αποκατάσταση της φύσης και της βιοποικιλότητας, των έργων που κινούνται σε ερευνητικό επίπεδο και αφορούν τη θάλασσα και τη γαλάζια οικονομία. «Η Κύπρος, αυτή τη στιγμή, είναι από τις πρώτες χώρες απορρόφησης ευρωπαϊκών κονδυλίων», ανέφερε η Επίτροπος.

Δίδοντας ένα παράδειγμα σχετικά με την εξασφάλιση πόρων και την επαναχρησιμοποίηση, η Επίτροπος αναφέρθηκε στην ανάγκη για εξόρυξη λατομικών υλικών. Τους τρόπους δηλαδή με τους οποίους παίρνουμε υλικά από τη γη για να φτιάξουμε τα σπίτια μας και την ζήτηση που δημιουργείται με την περεταίρω ανάγκη για χτίσιμο κατοικιών ή άλλων υποδομών. «Πολύ σημαντικό παραγωγικό κομμάτι και ένα παράδειγμα για το τι εννοούμε κυκλική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη τη συνέντευξη της Επιτρόπου Περιβάλλοντος στη Cyprus Times:

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network