MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κλειστοί δρόμοι ανά επαρχία λόγω εκτέλεσης έργων

Advertisement

Sponsored by exness

Για όσους ετοιμάζονται να χρησιμοποιήσουν το οδικό δίκτυο, η Αστυνομία ενημερώνει ότι σύμφωνα με τις πρωινές αναφορές που λαμβάνει, δεν παρατηρούνται οποιαδήποτε σοβαρά προβλήματα. Σε ορισμένες περιοχές ωστόσο, εκτελούνται διάφορες εργασίες, που πιθανόν να δημιουργούν κάποια προβλήματα. 

Advertisement

Παρακάτω καταγράφονται οι δρόμοι στους οποίους εκτελούνται εργασίες ώστε οι οδηγοί να αποφύγουν την ταλαιπωρία.

Τμήμα του δρόμου Κιτίου –Μαζωτού από τη συμβολή του παρά το πάρκο Καμήλων μέχρι τη συμβολή του παρά τους Σοφτάδες μήκους 6 Km περίπου, θα είναι κλειστό για την τροχαία κίνηση από τις 30/1/2017 μέχρι τις 8/9/2017 λόγω εκτέλεσης οδικών έργων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται μέσω του παραλιακού δρόμου Μαζωτού – Περβολιών.

Την Τρίτη 9/5/2017 άρχισαν οι εργασίες της δεύτερης φάσης που αφορούν το δυτικό τμήμα της οδού Αγίας Φυλάξεως από τη συμβολή της με την οδό Πολυγνώστου, μέχρι τη συμβολή της με την οδό Στέλιου Κυριακίδη. Οι κατασκευαστικές εργασίες της δεύτερης φάσης προβλέπεται να διαρκέσουν τέσσερεις μήνες. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων απολογείται για την αναπόφευκτη ταλαιπωρία που θα προκληθεί και καλεί το κοινό όπως επιδείξει την απαραίτητη κατανόηση και υπομονή και να συμμορφώνεται με την προσωρινή οδική σήμανση και τις υποδείξεις της Αστυνομίας.

Aπό τις 6/4/2017 άρχισε το Έργο για τη Μελέτη και Κατασκευή του “Παράλληλου Δρόμου”, που συνδέει το Νέο Λιμάνι Λεμεσού με τον αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου (Κάθετος Δρόμος ΦΑΣΗ ΙΙ – ΤΜΗΜΑ Β). Η όλη διάρκεια του έργου είναι 24 μήνες. Έχουν ήδη ξεκινήσει οι χωρομετρικές/γεωτεχνικές διερευνήσεις και την Πέμπτη 18/5/2017 θα αρχίσουν οι κατασκευαστικές εργασίες. Σε αυτό το στάδιο, εργασίες θα εκτελεστούν στο βόρειο τμήμα του έργου, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Ομονοίας και Κάθετου Δρόμου (Ladies Mile) και ανατολικά του κυκλικού κόμβου Ομονοίας (Ακταία Οδός) και θα περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων διευθετήσεις ή/και μέτρα για την τροχαία κίνηση, καθαρισμό του εργοταξίου και γενική εκσκαφή.

Την περίοδο 8/5/2017 – 23/6/2017, τις καθημερινές εκτός Σαββατοκύριακα και αργίας, μεταξύ των ωρών 09:00 – 16:00, στο τμήμα από την έξοδο Ανθούπολης (Ύψωνα) μέχρι τη γέφυρα Πέτρας του Ρωμιού, στον αυτοκινητόδρομο Πάφου – Λεμεσού θα εκτελούνται, εργασίες συντήρησης των δέντρων και θάμνων της κεντρικής νησίδας από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις σε μήκος 1500μ. περίπου και η κυκλοφορία θα διοχετεύεται στη λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας.

Οι κατασκευαστικές εργασίες στα πλαίσια του Πολεοδομικού Έργου για τη βελτίωση του δρόμου που συνδέει τη Λεωφόρο Φραγκλίνου Ρούσβελτ με τον παραλιακό δρόμο Λεμεσού, από τη συμβολή του παραλιακού δρόμου με την οδό Κουμανδαρίας μέχρι την εκκλησία Αγίου Αντωνίου, συνεχίζονται κανονικά. Από τη Δευτέρα 22/5/2017, θα αρχίσει η εκτέλεση εργασιών της επόμενης φάσης που αφορά το τμήμα της οδού Σιαφή από τη συμβολή της με την είσοδο/έξοδο προς Ανάπτυξη Παλιού Λιμανιού/Μαρίνα Λεμεσού μέχρι τη συμβολή της με την οδό Αγίας Θέκλης. Κατά το στάδιο των κατασκευαστικών εργασιών το υπό αναφορά τμήμα της οδού Σιαφή θα είναι κλειστό και θα εφαρμοσθούν οι ακόλουθες τροχαίες διευθετήσεις: (ι) Η τροχαία κυκλοφορία θα εκτραπεί στην οδό Αγίας Θέκλης η οποία θα μετατραπεί προσωρινά σε δρόμο αμφίδρομης διακίνησης. (ιι) Το τμήμα της οδού Σιαφή νότια του κυκλικού κόμβου Παλιού Λιμανιού παρά το “Porto Bello” θα χρησιμοποιηθεί μόνο για είσοδο προς Ανάπτυξη Παλιού Λιμανιού και Μαρίνας Λεμεσού. (ιιι) Δημιουργία προσωρινού κυκλικού κόμβου στη συμβολή της οδού Σιαφή με την είσοδο προς Ανάπτυξη Παλιού Λιμανιού/Μαρίνας Λεμεσού για σκοπούς “επαναστροφής” των οχημάτων που διακινούνται στο εσωτερικό οδικό δίκτυο της Μαρίνας Λεμεσού με βόρεια κατεύθυνση Οι κατασκευαστικές εργασίες της φάσης αυτής προβλέπεται να διαρκέσουν 3 μήνες και παράλληλα θα συνεχίσουν οι εργασίες κατασκευής διπλού ορθογωνικού οχετού στον ποταμό Γαρύλλη.

Tην περίοδο Απριλίου – Ιουλίου 2017, μεταξύ των ωρών 08:30 – 17:00, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργιών, το Τμήμα Δασών θα προβαίνει σε εργασίες κλαδέματος και ποτίσματος των θάμνων της κεντρικής νησίδας των αυτοκινητόδρομων της Επαρχίας Λάρνακας. Κατά την πιο πάνω περίοδο, θα κλείνει τμηματικά η δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, σε μήκος 1,5χλμ. περίπου και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Την περίοδο 12/6/2017 – 30/6/2017, εκτός Σαββατοκύριακων, μεταξύ των ωρών 08:00 – 14:00, θα εκτελούνται εργασίες για επιδιόρθωση των ρωγμών του οδοστρώματος στους ακόλουθους δρόμους. Α) Στον αυτοκινητόδρομο Αεροδρόμιο Λάρνακας – Παραλιμνίου, με κατεύθυνση προς Παραλίμνι μετά την έξοδο Δρομολαξιάς. Β) Στον αυτοκινητόδρομο Παραλιμνίου – Αεροδρόμιο Λάρνακας, με κατεύθυνση προς Αεροδρόμιο, μετά την έξοδο Λιβαδιών. Γ) Στον αυτοκινητόδρομο Λάρνακα – Κοφίνου, με κατεύθυνση προς Κοφίνου, μετά τον κυκλικό κόμβο Καλού Χωριού. Δ) Στον αυτοκινητόδρομο Κοφίνου – Λάρνακας, με κατεύθυνση προς Λάρνακα, κοντά στην έξοδο Αγγλισίδων. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών, θα κλείνει τμηματικά σε μήκος 500μ. περίπου η αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στη διπλανή λωρίδα κυκλοφορίας.

Την περίοδο 31/5/2017 – 16/6/2017, μεταξύ των ωρών 09:00 – 14:30, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων και αργίας, στους αυτοκινητόδρομους της Επαρχίας Λάρνακας θα εκτελούνται εργασίες καθαρισμού των ερεισμάτων εκατέρωθεν της κεντρικής νησίδας. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα κλείνει τμηματικά η δεξιά (ταχεία) λωρίδα κυκλοφορίας και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στην αριστερή λωρίδα.

Την περίοδο 7/6/2017 – 21/6/2017, μεταξύ των ωρών 08:00 – 16:30, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακων, σε τμήματα του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου και στις δύο κατευθύνσεις, σε μήκος δρόμου 1,5 – 2 χλμ./ανά μέρα, στην κεντρική διαχωριστική νησίδα για συνολικό μήκος 11 χιλιομέτρων περίπου, θα εκτελούνται εργασίες από το Τμήμα Δασών. Κατά τη διάρκεια εκτέλεσης των εργασιών θα είναι κλειστές οι λωρίδες ταχείας κυκλοφορίας και στις δύο κατευθύνσεις και η τροχαία κίνηση θα διοχετεύεται στις λωρίδες βραδείας κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network