MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων ζήτησε ομάδα πολιτών στην Λήδρας

Advertisement

Sponsored by exness

Με κεντρικό σύνθημα το κλείσιμο όλων των οδοφραγμάτων, ομάδα πολιτών, στην παρουσία της ηγεσίας του ΕΛΑΜ, συγκεντρώθηκε χθες το απόγευμα μπροστά από το οδόφραγμα, στο τέρμα της οδού Λήδρας, που παραμένει προσωρινά κλειστό από το περασμένο Σάββατο, μετά από σχετική απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση διαμαρτυρίας, που πραγματοποιήθηκε κατόπιν σχετική πρόσκλησης από την «υπερκομματική Ομάδα Πρωτοβουλίας για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων» πορεύτηκαν στην οδό Λήδρας φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Κλείστε τώρα τα οδοφράγματα», «Κάτω τα χέρια ομοσπονδιακοί, η Κύπρος δεν πωλείται, είναι ελληνική», «Κάτω τα χέρια από τους Εθνοφρουρούς», «Ισαάκ-Σολωμέ δεν θα σας ξεχνώ ποτέ». Μεταξύ των διαδηλωτών, κάποιοι κρατούσαν ελληνικές σημαίες, ενώ το παρών έδωσε και ο πατέρας του Σολωμού Σολωμού, Σπύρος, καθώς και μέλη της οικογένειας Σολωμού.

Advertisement

Στην κεφαλή της πορείας προς το οδόφραγμα της οδού Λήδρας βρέθηκε ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο βουλευτής του κόμματος, Λίνος Παπαγιάννης, καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΕΛΑΜ, Γεάδης Γεάδη.

Απευθυνόμενος στους διαδηλωτές, ο Πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, είπε ότι η συγκέντρωση στέλνει μήνυμα προς την Κυβέρνηση, ζητώντας «να κλείσουν όλα τα οδοφράγματα της ντροπής, της κατοχής». «Θέλουμε να προστατεύσουμε τους συμπατριώτες μας από τα δεινά τα οποία ετοιμάζει για εμάς η Τουρκία» πρόσθεσε.

Αναφέρθηκε και στο συμβάν του περασμένου Σαββάτου, λέγοντας ότι «ένας συμπατριώτης μας άπλωσε τα χέρια σε έναν Εθνοφρουρό» ο οποίος, όπως είπε, συμβολίζει την ιστορία, τον πολιτισμό, την πατρίδα, την οικογένεια και τις θυσίες όλων όσοι χάθηκαν για να ζουν οι υπόλοιποι ελεύθεροι στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Αναφέρθηκε επίσης στα γεγονότα στον Έβρο, κάνοντας λόγο για «υβριδικό πόλεμο εναντίον της Ελλάδας» και οργανωμένο σχέδιο του Τούρκου Προέδρου με στόχο να αλωθεί η ελληνική επικράτεια, ενώ είπε ότι ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και για την Κύπρο.

Ο κ. Χρίστου συνέχισε, λέγοντας ότι «ζητούμε λοιπόν αυτό που το ΕΛΑΜ εδώ και χρόνια λέει: Κλείστε άμεσα όλα τα οδοφράγματα».

Είπε επίσης ότι το άνοιγμα των οδοφραγμάτων δεν οδήγησε σε λύση του Κυπριακού, ενώ το μόνο που εξυπηρετεί «είναι οικονομικά συμφέροντα του ψευδοκράτους».

Ο κ. Χρίστου αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ ανέφερε ότι δεν θα διωχθούν οι διαδηλωτές της Λήδρας και διερωτήθηκε «πώς το ξέρει ο Άντρος Κυπριανού; Δίνει οδηγίες στην Αστυνομία και στη Δικαιοσύνη για το πώς θα χειριστούν το εν λόγω θέμα; Ή πήρε κάποιού είδους εγγύηση από την Κυβέρνηση ;».

Ο Χαράλαμπος Καπετάνιος, μιλώντας εκ μέρους της οικογένειας Σολωμού και έχοντας στο πλευρό του τον Σπύρο Σολωμού, ανέφερε ότι το κλείσιμο των οδοφραγμάτων θα έπρεπε να είναι οριστικό. Συνέχισε λέγοντας ότι τα παράπονα για το κλείσιμο των οδοφραγμάτων προέρχονται από «συμφεροντολόγους ενώ επέκρινε τα συμβάντα με τις επιθέσεις, όπως είπε, κατά Εθνοφρουρών και μελών της Αστυνομίας. Η απελευθέρωση είναι η μόνη λύση, κατέληξε ο κ. Καπετάνιος.

Οι διαδηλωτές έψαλλαν τον εθνικό ύμνο και μετά από περίπου μία ώρα αποχώρησαν από το σημείο ειρηνικά και φωνάζοντας συνθήματα. Αισθητή ήταν η παρουσία της Αστυνομίας καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης διαμαρτυρίας, ενώ διακριτική παρουσία εντός της νεκρής ζώνης είχαν και τα Ηνωμένα Έθνη.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network