MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κλείνουν τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία και πάνε έξω από τη Βουλή

Advertisement

Sponsored by exness

Κλειστά σήμερα τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία – Διαμαρτυρία έξω από τη Βουλή – Φωνάζουν για τη νέα νομοθεσία προς επέκταση φοίτησης στην προδημοτική – Συνεδριάζει η Επιτροπή Παιδείας

Λουκέτο για μία μέρα βάζουν περίπου 130 ιδιωτικά νηπιαγωγεία, μέλη του Συνδέσμου Ιδιωτικών Νηπιαγωγείων, διαμαρτυρόμενα για τη νέα νομοθεσία που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την υποχρεωτική επέκταση της Προδημοτικής από την ηλικία των 4 ετών.

Advertisement

Σε μία προσπάθεια να δηλώσουν, εκ νέου την ανησυχία τους, για τις συνέπειες που ενδέχεται να επιφέρει στους ιδιώτες νηπιαγωγούς η νέα νομοθεσία, θα βρεθούν σήμερα στις 8:30 έξω από τη Βουλή. Μία ώρα αργότερα συνεδριάζει εκτάκτως η Επιτροπή Παιδείας για το θέμα, στην οποία και θα εκπροσωπηθούν.

Σε δηλώσεις που είχε κάνει στη Cyprus Times, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Λαύρα Ηρακλέους, ανέφερε η νομοθεσία ενέχει κινδύνους για τα ιδιωτικά νηπιαγωγεία τα οποία θα βρεθούν σε δύσκολη θέση.

«Υπάρχουν νηπιαγωγεία που δεν έχουν προδημοτική τάξη και αυτομάτως θα χάσουν μία ομάδα παιδιών που πρέπει να μεταβούν στο δημόσιο», είχε αναφέρει η κυρία Ηρακλέους. Δήλωσε, μάλιστα, ότι αναμένουν να δουν εάν θα ανακοινωθούν μέτρα στήριξης τους.

Στα αιτήματα τους, όπως ανέφερε, είναι η επέκταση του επιδόματος για τη διδασκαλία και τη σίτιση να επεκταθεί μέχρι τα 5 έτη και όχι μέχρι τα 4 όπως είναι σήμερα. Μάλιστα, όπως σημείωσε, ζητούν όπως εφαρμοστεί από τον Σεπτέμβρη με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και όχι την περίοδο 2025- 2026.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network