MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κλείδωσε» το deal για Συνεργατική. Αναθεωρημένη πρόταση από Ελλήνικη

Advertisement

Sponsored by exness

Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων της ΣΚΤ τη Δευτέρα για πρόταση Ελληνικής Τράπεζας – Επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια αναθεωρημένη πρόταση από την Ελληνική Τράπεζα  Τελική προσφορά λέει ότι υπέβαλε για ΣΚΤ η Ελληνική – Έκτακτη σύγκληση Υπουργικού
Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων συγκαλεί η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα (ΣΚΤ) για τις 18 Ιουνίου στις 18:30, προκειμένου να εξεταστεί αναθεωρημένη πρόταση που υπέβαλε η Ελληνική Τράπεζα.

Advertisement

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΚΤ, «η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα επιβεβαίωσε ότι έλαβε μια αναθεωρημένη πρόταση από την Ελληνική Τράπεζα στο πλαίσιο της Στρατηγικής Συναλλαγής, σύμφωνα με τη σχετική Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος».

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας συγκάλεσε Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εξεταστεί η πρόταση και να παρθούν οι ανάλογες αποφάσεις. Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στις 18 Ιουνίου, στις 18:30,» αναφέρεται.

Τελική προσφορά λέει ότι υπέβαλε για ΣΚΤ η Ελληνική 

Η Ελληνική Τράπεζα ανακοινώνει ότι υπέβαλε σήμερα τελική προσφορά για την απόκτηση μέρους των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας (ΣΚΤ), η οποία υπόκειται, μεταξύ άλλων, σε αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής.

Στην ανακοίνωσή της η τράπεζα αναφέρει ότι «σήμερα υπέβαλε τελική προσφορά για την απόκτηση μέρους των περιουσιακών στοιχείων και υποχρεώσεων της ΣΚΤ».

Η προσφορά υπόκειται, μεταξύ άλλων, σε αύξηση κεφαλαίου της Ελληνικής Τράπεζας, προστίθεται.

Αναφέρει ακόμη ότι «στο βαθμό που απαιτείται από την ισχύουσα νομοθεσία και κανονισμούς, θα κρατά ενήμερο το επενδυτικό κοινό για τυχόν εξελίξεις σε σχέση με το εν λόγω θέμα».

Έκτακτη σύγκληση του Υπουργικού

Συνέρχεται εκτάκτως το απόγευμα το Υπουργικό Συμβούλιο με μοναδικό θέμα στην ατζέντα τον Συνεργατισμό με τον Υπουργό Οικονομικών να ενημερώνει τα μέλη του για τις εξελίξεις.

Στο μεταξύ, όπως επίσης δημοσιεύει το ΚΥΠΕ, στα χέρια του Υπουργού Οικονομικών έφτασε τις πρωινές ώρες η πρόταση της Ελληνικής Τράπεζας για τη συμφωνία για εξαγορά του Συνεργατισμού. Ωστόσο, η πρόταση δεν περιλαμβάνει τη νέα μετοχική δομή της Τράπεζας. Σημειώνεται ότι χωρίς να υπάρχει η μετοχική δομή και οι επενδυτές που θα συμμετέχουν στην αύξηση του κεφαλαίου δεν μπορεί να υπογραφεί η συμφωνία για τη μεταφορά των εργασιών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network