MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Kίτρινος» συναγερμός! Στην κατάψυξη η Κύπρος…

Advertisement

Sponsored by exness

Μία από τις πιο κρύες μέρες του χειμώνα η σημερινή για την Κύπρο – Χιόνια, παγετός και ισχυροί άνεμοι το σκηνικό που συνθέτει τον καιρό – Ψυχρή αέρια μάζα επηρεάζει την περιοχή  – Κλειστοί δρόμοι και ρυθμίσεις στην τροχαία κίνηση – Εξαιρετικά προσεκτικοί συστήνεται να είναι οι οδηγοί

Advertisement

Δύσκολη μέχρι και ακατόρθωτη αναμένεται να είναι η προσέλευση μαθητών σε σχολεία αλλά και εργαζομένων στις δουλειές τους οι οποίοι διαμένουν σε ορεινές περιοχές της Κύπρου, όπως Αγρός και Κυπερούντα, καθώς οι δρόμοι έχουν καταστεί επικίνδυνη από τη συνεχή χιονόπτωση.

Αρκετοί δρόμοι έχουν κλείσει ενώ άλλοι είναι ανοικτοί για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες. Σύμφωνα με την πρωινή ανακοίνωση της αστυνομίας οι δρόμοι που επηρεάζονται είναι οι εξής:

Το κείμενο ανανεώνεται

Κλειστοί δρόμοι

Επαρχία Λεμεσού

Μαχαιρά – Κιονιών

Επαρχία Λεμεσού

Προδρόμου – Τροόδους

Πλατρών – Τροόδους

Καρβουνά – Τροόδους

Μονιάτη – Πλατρών

Σαϊττά – Αμιάντου

Αγρού – Παλαιχωρίου

Αγρού – Κυπερούντας – Καρβουνά

Αγίου Θεοδώρου – Παπούτσας

Αμιάντου – Καρβουνά

Σαϊττά – Πέρα Πεδί – Μαντριών

 Επίσης, λόγω χιονόπτωσης ανοικτοί ΜΟΝΟ για οχήματα με κίνηση και στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες, είναι οι δρόμοι:

 Επαρχία Λευκωσίας

Άλωνας – Πολύστυπου

Παλαιχωρίου – Ασκά – Φτερικουδιού

Πολύστυπου – Χαντριών

Λαγουδερών – Ξυλιάτου

Φτερικουδιού – Άλωνας – Πλατανιστάσας

 Επαρχία Λεμεσού

Καλού Χωριού – Ζωοπηγής

Τριμίκλινης – Πελεντρίου

Πελεντρίου – Αμιάντου

Πελεντρίου – Ποταμίτισσας

 Διαμέρισμα Μόρφου

Κακοπετριάς – Καρβουνά

Κακοπετριάς – Pinewood

Κακοπετριάς – Σπηλιών – Αγίας Ειρήνης – Κανναβιών – Καπουρά

Πεδουλά – Κύκκου

Πεδουλά – Προδρόμου

Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς

Προδρόμου – Πλατρών

Κάμπου – Κύκκου – Πεδουλά

Κύκκου – Σταυρού της Ψώκας

Προδρόμου – Λεμύθου

 Ανοικτοί για όλα τα οχήματα, αλλά πολύ ολισθηροί, είναι οι ακόλουθοι δρόμοι:

 Επαρχία Λευκωσίας

Απλικιού – Παλαιχωρίου

Παλαιχωρίου – Φαρμακά

Φαρμακά – Οδούς

Φικάρδου – Κιονιών

Διαμέρισμα Μόρφου

Μουτουλά – Πεδουλά

Κάμπου – Ορκόντα

Ως εκ τούτου οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί, να οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες, να διατηρούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα, εφόσον χρειάζεται.

Επίσης, καλούνται όσοι προτίθενται να μεταβούν στις ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές, για αποφυγή δικής τους ταλαιπωρίας, πριν ξεκινήσουν το ταξίδι τους, να ενημερώνονται από τις αστυνομικές ανακοινώσεις για την κατάσταση στο οδικό δίκτυο.

Χιονόπτωση μέχρι και στα ημιορεινά

Σήμερα θα υπάρχουν περίοδοι με συννεφιά αλλά και διαστήματα με ηλιοφάνεια, ενώ πιθανό να σημειωθεί τοπικά ελαφρά χιονόπτωση στα ορεινά και ημιορεινά ή και μεμονωμένη ελαφρά βροχή ή χιονόνερο, στις υπόλοιπες περιοχές.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βoρειοανατολικοί, ασθενείς ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και τοπικά μέτριοι ως ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Από αργά το απόγευμα αναμένεται γενική εξασθένηση των ανέμων. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη αλλά το πρωί στα προσήνεμα ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 7 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και στους πλην 3 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και στα ψηλότερα ημιορεινά θα επικρατεί παγετός.

Επιπλέον πτώση της θερμοκρασίας το βράδυ και παγετός

Απόψε ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί μεμονωμένη ελαφρά χιονόπτωση ή χιονόνερο.

Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοδυτικοί ως βορειοανατολικοί, ασθενείς και τοπικά ως μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη.

Η θερμοκρασία θα πέσει στο μηδέν στο εσωτερικό, γύρω στους 2 στα παράλια και στους πλην 9 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά. Στα ορεινά και ημιορεινά θα επικρατεί παγετός, ενώ παγετός αναμένεται να σχηματιστεί και σε πολλές πεδινές περιοχές.

Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας αύριο

Την Τρίτη αρχικά ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος αλλά σταδιακά θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος και κατά διαστήματα τοπικά συννεφιασμένος. Τοπικά στα ορεινά και ημιορεινά δυνατόν να σημειωθεί ελαφρά χιονόπτωση ή και μεμονωμένη ελαφρά βροχή, στις υπόλοιπες περιοχές. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο.

Την Τετάρτη και την Πέμπτη ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, κατά διαστήματα. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή την Τετάρτη αλλά την Πέμπτη θα σημειώσει άνοδο.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network