MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες από τη Μετεωρολογική

Advertisement

Sponsored by exness

Κίτρινη Κίτρινη προειδοποίηση για βροχές και καταιγίδες από το το Τμήμα Μετεωρολογίας – Η προειδοποίηση θα είναι σε ισχύ από τις 01:00 τα ξημερώματα της Πέμπτης

Κίτρινη προειδοποίηση εξέδωσε το απόγευμα το Τμήμα Μετεωρολογίας, προειδοποιώντας ότι αναμένεται να επηρεάσουν την Κύπρο βροχές και κατά διαστήματα μεμονωμένες καταιγίδες από αργά απόψε, μέχρι και αύριο το απόγευμα.

Advertisement

Η συνολική βροχόπτωση, αναφέρεται, δυνατό να ξεπεράσει τοπικά τα 50 χιλιοστόμετρα σε χρονική διάρκεια έξι ωρών.

Ενημερώνεται το κοινό για τη δυνατότητα εκδήλωσης τοπικής πλημμύρας σε μικρό αριθμό περιουσιών και προβλημάτων σε εξωτερικές δραστηριότητες.

Το Τμήμα προειδοποιεί επίσης για δύσκολες συνθήκες οδήγησης λόγω περιορισμένης ορατότητας και ολισθηρότητας του οδικού δικτύου.

Η πρόβλεψη της μετεωρολογικής 

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται αρχικά τοπικές βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες. Αργότερα ωστόσο και κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, αναμένονται περισσότερα φαινόμενα, τα οποία κατά τόπους θα είναι έντονα ή παρατεταμένα. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά ανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα νότιοι ως νοτιοδυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 14 στα παράλια και γύρω στους 5 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά πιθανό να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι συννεφιασμένος, με βροχές σε αρκετές περιοχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά ισχυροί, 5 Μποφόρ, για να καταστούν το απόγευμα νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, της ίδιας έντασης. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 14 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 16 στα παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και αναμένονται μεμονωμένες βροχές ή και μεμονωμένες καταιγίδες, κατά διαστήματα και, στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους χιόνι ή χιονόνερο. Από αργά το βράδυ, τα φαινόμενα αναμένονται να είναι πιο εκτεταμένα.

Το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Κατά τόπους τα φαινόμενα δυνατό να είναι έντονα ή παρατεταμένα. Την Κυριακή, διαστήματα ηλιοφάνειας θα εναλλάσσονται με περιόδους με αυξημένη συννεφιά, η οποία κυρίως μετά το μεσημέρι να αναμένεται να δώσει σε κάποιες περιοχές μεμονωμένη βροχή ή και καταιγίδα.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο την Παρασκευή και μη αξιόλογη μεταβολή το Σαββατοκύριακο, για να κυμανθεί γύρω στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network