MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κίτρινη προειδοποίηση για ισχυρές καταιγίδες

Advertisement

Sponsored by exness

Κίτρινη προειδοποίηση για βροχόπτωση εξέδωσε η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου – Η πρόγνωση του καιρού για απόψε και τις επόμενες ημέρες

Κι αφού συμπληρώσαμε το πρώτο δεκαήμερο του Ιανουαρίου μύρισε επιτέλους χειμώνας. Κρύο, βροχές και… πιθανότατα χιόνια.

Advertisement

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία Κύπρου εξέδωσε σήμερα το απόγευμα κίτρινη προειδοποίηση η οποία ωστόσο θα τεθεί σε ισχύ αύριο στις 6 το πρωί και θα διαρκέσει για μία ημέρα.

Σύμφωνα με αυτή ο συνδυασμός βροχών και πιθανό μεμονωμένων ισχυρών καταιγίδων αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή. Η συνολική βροχόπτωση δυνατό, σημειώνει, τοπικά να ξεπεράσει τα 55 χιλιοστά το εικοσιτετράωρο.

Τι μας επιφυλάσσει ο καιρός μέχρι και την Κυριακή

Βαρομετρικό χαμηλό με κέντρο το Αιγαίο, κινείται σταδιακά νοτιοανατολικά και αρχίζει να επηρεάζει την περιοχή.

Απόψε, ο καιρός θα παραμείνει κατά διαστήματα κυρίως συννεφιασμένος και αρχικά αναμένονται μεμονωμένες βροχές. Αργότερα ωστόσο αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί ως νότιοι, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ αλλά στα δυτικά και τοπικά στα βόρεια, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 11 στα νότια και τα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα υπόλοιπα παράλια και στους 4 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά αναμένεται να σχηματιστεί παγετός.

Αύριο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ, αλλά παροδικά τοπικά μέχρι ισχυροί, 4 με 5 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα ανέλθει στους 15 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 17 στα παράλια και στους 6 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο βράδυ ο καιρός θα παραμείνει κυρίως συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδες, κυρίως στα παράλια. Στα ψηλότερα ορεινά, ενδέχεται να πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Οι άνεμοι θα πνέουν κυρίως βορειοανατολικοί ως ανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη και τοπικά στα δυτικά μέχρι ταραγμένη.

Την Παρασκευή και το Σάββατο, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και κατά διαστήματα αναμένονται τοπικές βροχές, χωρίς να αποκλείεται και μεμονωμένη καταιγίδα, καθώς και χιόνι ή χιονόνερο στα ψηλότερα ορεινά. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να σημειώσει αξιόλογη μεταβολή, και θα παραμείνει κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Κυριακή, ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους και τοπικά στα ψηλότερα ορεινά θα πέσει χιόνι ή χιονόνερο. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα κυμανθεί κοντά ή λίγο πιο πάνω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network