MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κίπρις Ποστασί»: Θα είναι αργά αν έρθει ο Οκτώβριος χωρίς πρόοδο, είπε ο Έιντε στον Ακιντζί

Advertisement

Sponsored by exness

Θα είναι αργά αν έρθει ο Οκτώβριος χωρίς πρόοδο είπε ο Έιντε στον Ακιντζί, γράφει η Κίπρις Ποστασί 

Advertisement

Σε περίπτωση που εντός Σεπτεμβρίου δεν γίνει κατορθωτό να υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα στις εντατικές διαπραγματεύσεις, θα δημιουργηθεί “βαθιά ανησυχία”, φέρεται να δήλωσε ο Ειδικός Σύμβουλος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο, Έσπεν Μπαρθ Έιντε στον Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί σε συνάντηση που είχαν πριν την έναρξη του κύκλου των εντατικών συνομιλιών.

Στο δημοσίευμα της Κίπρις ποστασί, ο αρθρογράφος Βατάν Μεχμέτ, που επικαλείται σχετική πληροφόρηση, γράφει για την κρισιμότητα του μήνα Σεπτεμβρίου για το Κυπριακό, επικαλούμενος τη συνομιλία Έιντε – Ακιντζί και αναφέρει ότι ο ‘Ειντε είπε στον Τ/κ ηγέτη πως εάν τα πράγματα οδηγηθούν στον Οκτώβριο χωρίς να εξασφαλιστεί πρόοδος, τότε θα είναι πολύ αργά.

Πρόσθεσε ότι η μοναδική ευκαιρία που υπάρχει ώστε ο Πρόεδρος των ΗΠΑ να αναλάβει ρόλο στις συνομιλίες για το Κυπριακό, είναι η Σύνοδος Κορυφής των ΗΕ στη Νέα Υόρκη τον Σεπτέμβριο. Ανέφερε ακόμη ότι μια πιθανή αποτυχία και αυτή τη φορά στη διαδικασία των διαπραγματεύσεων “εκτός από μια συνηθισμένη αποτυχία, θα οδηγήσει και σ’ ένα αποτέλεσμα”, χωρίς να διευκρινίζεται τι εννοεί.

Φέρεται ακόμη να είπε στο Μουσταφά Ακιντζί ότι οι απόψεις της τ/κ πλευράς στις συνομιλίες αφορούν προτάσεις που συνάδουν με την ομοσπονδιακή αντίληψη. Ιδιαίτερα σημαντικό, κατά τον Βατάν Μεχμέτ, είναι και το γεγονός ότι η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ από το τέλος του Σεπτεμβρίου θα χάσει την επιρροή της στο Κυπριακό, ενώ η ίδια φέρεται να παραπονέθηκε γιατί δεν έγινε κατορθωτή συνάντησή της με τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στα ΗΕ, Φεριντούν Σινιρλίογλου, που ήταν Υφυπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας και ο οποίος μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, θα βρίσκεται στην Άγκυρα.

Ο κ. Έιντε φέρεται να είπε ότι ο Σινιρλίογλου είναι απαραίτητος και εξέφρασε την ελπίδα ότι ο κ. Ακιντζί θα βοηθήσει την κ. Νούλαντ να έχει επαφή με τον Τούρκο διπλωμάτη.

Αναφέρεται δε ότι Ακιντζί και Σινιρλίογλου είχαν συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη πρόσφατα, πριν από τη συνάντηση του Τ/κ ηγέτη με τον Τούρκο Πρόεδρο (σσ η τελευταία φορά που πήγε ο Τ/κ ηγέτης στην Κωνσταντινούπολη ήταν για τα εγκαίνια της τρίτης γέφυρας Βοσπόρου στις 25 Αυγούστου.)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network