MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κίπρις Ποστασί: Επιβολή υποχρεωτικής καραντίνας σε Τ/κ στο Πέργαμος από Αστυνομία Βάσεων

Advertisement

Sponsored by exness

Καραντίνα 14 ημερών για όσους επιστρέφουν από τα κατεχόμενα μέσω του οδοφράγματος του Περγάμους ζητεί η αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων από τους Τ/κ κατοίκους της Πύλας, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι το τέλος της περασμένης εβδομάδας και μετά τις διευθετήσεις που έγιναν για να περνούν οι Τ/κ κάτοικοι που εργάζονται στα κατεχόμενα, μέσω του συγκεκριμένου οδοφράγματος που βρίσκεται σε έδαφος των Βάσεων, στα κατεχόμενα για να εργαστούν, κατά την διέλευσή τους, οι αστυνομικοί των Βάσεων τους υποχρεώνουν να υπογράψουν μια δήλωση που λέει ότι θα πρέπει να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα 14 ημερών.

Advertisement

Σε περίπτωση που δεν τηρήσουν το μέτρο αυτό, προστίθεται στην ίδια δήλωση που ζητείται να υπογραφεί, τότε θα τους επιβληθεί πρόστιμο 3000 ευρώ ή/και 6 μήνες φυλάκιση.

Η κίπρις ποστασί επικαλείται πληροφορίες από Τ/κ κατοίκους της Πύλας, που δήλωσαν στην ηλεκτρονική εφημερίδα ότι λόγω της δήλωσης αυτής κάποιοι υποχρεωτικά πήγαν στα κατεχόμενα στις δουλειές τους και δεν μπόρεσαν να επιστρέψουν στο χωριό.

Στο μεταξύ, από σήμερα 8 Ιουνίου τέθηκε σε εφαρμογή στα κατεχόμενα το μέτρο της πληρωμής του κόστους καραντίνας για όσους μη πολίτες του ψευδοκράτους, εισέλθουν σε αυτό, από τους ίδιους. Τα άτομα αυτά θα πρέπει να έχουν και να προσκομίσουν άδεια παραμονής, εργασίας ή φοιτητική από το ψευδοκράτος.

Τ/κ ΜΜΕ υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για ένα ποσό 4400 ΤΛ (περίπου 500 ευρώ) για διαμονή και διατροφή 14 ημερών και του τεστ PCR που απαιτείται. Το ποσό αυτό υποχρεούνται να καταβάλουν σε τουρκική λίρα, σε ευρώ ή στερλίνες όσοι θέλουν να πάνε στα κατεχόμενα σε συγκεκριμένους τραπεζικούς λογαριασμούς που έδωσε στη δημοσιότητα του «υπουργείο δημοσιονομικών».

Το μέτρο αυτό δεν αφορά τους φοιτητές, των οποίων η καραντίνα είναι υποχρεωτική αλλά τα έξοδα θα καλύπτονται από το ψευδοκράτους. Η καραντίνα θα καταργηθεί από την 1η Ιουλίου.

Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά, όπως αναφέρεται, για όσους θέλουν να αφιχθούν στα κατεχόμενα από 8 Ιουνίου μέχρι 1η Ιουλίου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή της εφαρμογής WhatsApp σε στοιχεία που επίσης δημοσιοποιήθηκαν. Ηλεκτρονικά οι αιτήσεις, όπως αναφέρεται, είναι προς «γραφεία» του ψευδοκράτους σε διάφορες πόλεις της Τουρκίας, το Λονδίνο, την Νέα Υόρκης, Ουάσιγκτον, Βουδαπέστη, Βερολίνο, Ρώμη, Βρυξέλλες, Γενεύη, Στρασβούργο, Στοκχόλμη, Ελσίνκι, Μπακού, Ισλαμπαμπάντ, Ντόχα, Αμπου Ντάμπι και αλλού.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network