MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κίπρις»: Μειώθηκαν οι αιτήσεις στην «επιτροπή αποζημιώσεων» 

Advertisement

Sponsored by exness

Μειώθηκαν οι αιτήσεις στην «επιτροπή αποζημιώσεων», αναφέρει η «Κίπρις» – Πέραν των 17 χιλιάδων εκταρίων οικόπεδα και χωράφια έχουν «τουρκοποιηθεί» και πέραν των χιλίων αιτήσεων έχουν εξεταστεί και έχει καταβληθεί μέρος της αποζημίωσης

Advertisement

Πέραν των 17 χιλιάδων εκταρίων οικόπεδα και χωράφια έχουν «τουρκοποιηθεί» και πέραν των χιλίων αιτήσεων έχουν εξεταστεί και έχει καταβληθεί μέρος της αποζημίωσης, σύμφωνα με τον πρόεδρο της «επιτροπής αποζημιώσεων» Αϊφέρ Σαΐντ Ερκμέν.

Στις δηλώσεις Ερκμέν αναφέρεται πρωτοσέλιδα η τουρκοκυπριακή εφημερίδα «Κίπρις» η οποία έχει τίτλο «110 εκατομμύρια στερλίνες ακόμα δεν καταβλήθηκαν».

Ο κ. Ερκμέν είπε ακόμα ότι το συνολικό ποσό των αποζημιώσεων που έπρεπε σύμφωνα με τις αποφάσεις της «επιτροπής» να καταβληθεί στις 1001 αιτήσεις, ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 302 εκατομμυρίων 145 χιλιάδων 102 στερλινών ενώ μόνο το ποσό των 192 εκατομμυρίων 145 χιλιάδων 102 στερλινών έχει μέχρι σήμερα καταβληθεί σε αιτητές.

Ανέφερε ακόμα ότι μειώθηκε ο αριθμός των Ελληνοκυπρίων που ενδιαφέρονται να αιτηθούν στην «επιτροπή» ενώ πολλές είναι οι αιτήσεις που απορρίφτηκαν λόγω έλλειψης στοιχείων ή απαραίτητων εγγράφων.

Συνεχίζοντας είπε ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν συνολικά 166 ξενοδοχεία από τα οποία μόνο τα 66 βρίσκονται σε τ/κ γη και ανέφερε ότι πρέπει να γίνουν προσπάθειες για να περάσει στα χέρια των Τ/κ η γη στην οποία έχουν ανεγερθεί τα ξενοδοχεία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network