MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κίπρις: Ανασκαφές ΔΕΑ σε στρατιωτική περιοχή στη Βώνη

Advertisement

Sponsored by exness

Θετικά αποτελέσματα υπήρξαν από ανασκαφές της Διερευνητικής Επιτροπής για τους Αγνοούμενους (ΔΕΑ) σε στρατιωτική περιοχή στην κατεχόμενη Βώνη, σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο.

Advertisement

Οι ανασκαφές πραγματοποιούνται μετά από πληροφορίες που δόθηκαν στη ΔΕΑ και όπως γράφει η “Κίπρις”, σύμφωνα με πληροφορίες από το γραφείο της εκπροσώπου της τ/κ κοινότητας στη ΔΕΑ, στην περιοχή αναζητείται ομαδικός τάφος στον οποίο πιστεύεται ότι βρίσκονται Ε/κ.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά τις προχθεσινές εργασίες, οι οποίες διενεργούνται από ομάδα στην οποία συμμετέχουν και Ε/κ και Τ/κ, στην περιοχή έχουν εντοπιστεί οστά που πιστεύεται ότι ανήκουν σε δυο άτομα.

Ο εκπρόσωπος του γραφείου είπε ακόμα ότι οι ανασκαφές γίνονται σε τρία διαφορετικά σημεία και τα οστά εντοπίστηκαν στο ένα από τα τρία αυτά σημεία ενώ συνεχίζονται οι εργασίες.

Είπε ακόμα ότι εκτός από τη Βώνη ανασκαφές πραγματοποιούνται στην κατεχόμενη Γαλάτεια, στην περιοχή του Αγίου Ιλαρίωνα, στη Μιά Μηλιά, στην Αγία Ειρήνη, στην Αμμόχωστο, στον κατεχόμενο Άγιο Δομέτιο, στο Νέο Χωριό ενώ στις ελεύθερες περιοχές γίνονται ανασκαφές στην περιοχή Αθαλλάσας.

Ανέφερε ακόμα ότι στην κατεχόμενη Γαλάτεια έχουν ανευρεθεί οστά που ανήκουν σε έξι Ε/κ, στο Νέο Χωριό οστά που ανήκουν σε ένα Ε/κ, στον Άγιο Ιλαρίωνα οστά που ανήκουν σε δύο Ε/κ ενώ στις άλλες περιοχές δεν έχουν ακόμη ανευρεθεί οστά.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network