MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κίνδυνοι στην παραλία. Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε

Advertisement

Sponsored by exness

Κίνδυνοι στην παραλία. Τι να προσέξετε και τι να αποφύγετε – Ενημερώνει και προειδοποιεί η Αστυνομία

Advertisement

Μια μέρα στην παραλία μπορεί να μας προσφέρει πολλά. Μπορεί να μας προσφέρει δροσιά, παιχνίδι, διασκέδαση και γενικά μπορεί να θεωρηθεί ως ένα σημείο απόδρασης από τις έννοιες της καθημερινότητας.

Η θάλασσα όμως μπορεί να κρύβει και παγίδες, τις οποίες αν δεν προσέξουμε, μπορούμε να βρεθούμε ενώπιον δυσάρεστων εκπλήξεων. Γι’ αυτό πάντα πρέπει να έχουμε υπόψη μας και να ακολουθούμε πιστά κάποιους κανόνες, όταν βρισκόμαστε στην παραλία.

Παραμένουμε πάντοτε μέσα στις περιοχές λουομένων, όπως αυτές καθορίζονται από τις κόκκινες σημαδούρες κατά μήκος της παραλίας.

Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε τους καθορισμένους διαύλους σκαφών που βρίσκονται κάθετα των παραλιών.

Δεν αφήνουμε τα παιδιά να κολυμπούν ανεπιτήρητα. Μάλιστα παιδιά κάτω των πέντε ετών επιβάλλεται να τελούν υπό τη στενή και συνεχή μας επιτήρηση. Σε κάθε περίπτωση τα παιδιά είναι απαραίτητο να φέρουν σωσίβιο.

Προτιμούμε πάντοτε να επισκεπτόμαστε ελεγχόμενες παραλίες με ναυαγοσώστες, ιδιαίτερα όταν έχουμε μαζί μας μικρά παιδιά.

Ακόμη κι αν κάποιος είναι κολυμβητής, θα πρέπει πάντοτε να συνοδεύεται και από άλλο πρόσωπο όταν πηγαίνει για κολύμπι.

Αποφεύγουμε το κολύμπι μετά το φαγητό ή την κατανάλωση οινοπνεύματος. Ποτέ δεν εισερχόμαστε  στη θάλασσα εάν δεν έχουν παρέλθει τουλάχιστον 3 ώρες από την ώρα του φαγητού.

Για όσους ασχολούνται με υποβρύχιες καταδύσεις, πρέπει πάντοτε να χρησιμοποιούν την αναγνωρισμένη σημαδούρα καταδύσεων ή σημαδούρα επιφάνειας χρώματος κόκκινου ή πορτοκαλί (τα άλλα χρώματα δεν γίνονται αντιληπτά στη θάλασσα από απόσταση). Επίσης, το μήκος του σχοινιού της σημαδούρας να είναι πάντα κατακόρυφο πάνω από το δύτη, προς την επιφάνεια.

Όσοι ασχολούνται με το άθλημα της ιστιοσανίδας (windsurfing) να έχουν πάντοτε υπ’όψιν ότι υπάρχει η πιθανότητα τα κύματα να τους παρασύρουν μακριά από τις παραλίες ή να ανατρέψουν την ιστιοσανίδα τους.

Ακολουθώντας τους κανόνες αυτούς, μειώνουμε την πιθανότητα να βρεθούμε προ δυσάρεστων εκπλήξεων και μπορούμε να απολαύσουμε την παραλία με ασφάλεια. Για να μπορέσουμε όμως να χαιρόμαστε την παραλία, θα πρέπει είναι να τη σεβόμαστε. Φεύγοντας, μαζεύουμε τα σκουπίδια μας και βεβαιωνόμαστε ότι αφήνουμε την παραλία καθαρή.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network