Δύο τόνοι εσπεριδοειδών εξήχθησαν απευθείας στη Ρωσία από τα κατεχόμενα σύμφωνα με την Κίπρις – «Την επόμενη βδομάδα αναμένεται να σταλεί και δεύτερο φορτίο στην Ρωσία»
Κατέβασε το APP της CYPRUS TIMES! ΕΔΩ για Android και ΕΔΩ για iOS
Δύο τόνοι εσπεριδοειδών μεταφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την εταιρεία μεταφορών Adaport, που έχει έδρα την Αμμόχωστο, από το λιμάνι της κατεχόμενης πόλης στη Ρωσία και σύμφωνα με την Κίπρις, είναι η πρώτη φορά που γίνεται απευθείας εξαγωγή από τα κατεχόμενα στη Ρωσία.
Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η Κίπρις γράφει ότι η εξαγωγή των εσπεριδοειδών έγινε με 80 εμπορευματοκιβώτια ψυγεία και την επόμενη βδομάδα αναμένεται να σταλεί και δεύτερο φορτίο στην Ρωσία.
Η εφημερίδα Ντεταί σημείωσε ότι είχε επιχειρηθεί δύο φορές στο παρελθόν να γίνει απευθείας εξαγωγή αλλά δεν είχε καταστεί δυνατόν λόγω έλλειψης τεχνικών υποδομών.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι λόγω της πανδημίας υπάρχουν διάφορα προβλήματα εξαιτίας της αδυναμίας των τουρκικών φορτηγών (που μεταφέρουν προϊόντα που εξάγονται) να μεταβούν στα κατεχόμενα, γεγονός που επηρέασε τις εξαγωγές. Ωστόσο αυτή τη φορά η εταιρεία Adaport μετέφερε τα προϊόντα χρησιμοποιώντας εμπορευματοκιβώτια με πάγο και πλοίο που διέθετε 1000 γεννήτριες για 100 δοχεία κατάψυξης.