MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΚΕ: Συγκεκριμένες αποφάσεις λήφθηκαν στη σύσκεψη στο Τρόοδος

Advertisement

Sponsored by exness

Συγκεκριμένες αποφάσεις για την τακτική διαπραγμάτευσης, λήφθηκαν στην σύσκεψη στο Τρόοδος, δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Advertisement

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι έγινε ουσιαστική συζήτηση και προετοιμάστηκαν θέσεις, για τα θέματα που συζητούνται στη Λευκωσία και στα οποία υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Η συζήτηση, είπε, θα συνεχιστεί την ερχόμενη εβδομάδα τόσο σε επίπεδο διαπραγματευτών, όσο και σε επίπεδο ηγετών. Έγινε επίσης συζήτηση για την πρώτη φάση της Γενεύης από τις 9 εως τις 11 Ιανουαρίου, αλλά και για την πολυμερή διάσκεψη που αρχίζει  στις 12 Ιανουαρίου.

Ο κύριος Χριστοδουλίδης, ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή απόψεων επί εναλλακτικών επιλογών, καθώς επίσης και για τον τρόπο χειρισμού και διαπραγμάτευσης, στα θέματα που υπάρχουν διαφωνίες.

Ερωτηθείς εάν υπάρχει οριστικοποίηση της πρότασης της ελληνοκυπριακής πλευράς για την ασφάλεια, ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι υπάρχει η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας που υποβλήθηκε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, και αποτελεί τη βάση συζήτησης. Η συζήτηση για την ασφάλεια θα συνεχιστεί και την Παρασκευή στη συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό, στην Αθήνα.

Ερωτηθείς για τις δηλώσεις Ακκιντζί ότι δεν τίθεται θέμα προσάρτησης καμίας πλευράς σε καμία χώρα,  ο κύριος Χριστοδουλίδης είπε ότι ενδεχόμενη προσάρτηση των κατεχομένων θα ήταν αρνητική εξέλιξη όχι μόνο για τους ελληνοκυπρίους, αλλά και για τους τουρκοκύπριους και το μέλλον τους.

Πηγή: ΡΙΚ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network