MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΚΕ: Με τη θέση για σαφήνεια η Κύπρος στη Σύνοδο Κορυφής

Advertisement

Sponsored by exness

Με τη θέση ότι θα πρέπει να υπάρξει η απαραίτητη σαφήνεια στις θέσεις της Βρετανίας και να αποφασιστεί πώς προχωρά η ΕΕ στη συνέχεια, προσέρχεται η Κυπριακή Δημοκρατία στη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών.

Advertisement

Τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η Κυπριακή Δημοκρατία, περιέγραψε στον Τύπο στις Βρυξέλλες, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ο Εκπρόσωπος έκανε λόγο για την απαραίτητη σαφήνεια που πρέπει να υπάρξει στις θέσεις των Βρετανών, αλλά και στο μέλλον των σχέσεων με την ΕΕ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

«Υπάρχει μια απόφαση του βρετανικού λαού, με την οποία αν και διαφωνούμε, δεν είναι κάτι που επιθυμούσαμε, είναι ξεκάθαρη και είναι απόλυτα σεβαστή. Από εκεί και πέρα, κατά τη διάρκεια του αποψινού δείπνου, αναμένουν όλοι οι αρχηγοί κρατών να ακούσουν από τον κ. Κάμερον πώς θα προχωρήσει με την απόφαση του βρετανικού λαού», δήλωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.

Πρέπει, σημείωσε, «να υπάρχει σαφήνεια, δεν πρέπει να υπάρχει το οποιοδήποτε νομικό κενό, ώστε να προχωρήσουμε. Από εκεί και πέρα η Ευρωπαϊκή Ένωση συνεχίζει την πορεία της και θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές -και η Βρετανία και η ΕΕ- επιθυμούν να έχουν μια στενότατη σχέση, κάτι το οποίο θα διαφανεί μέσα από τη μετεξέλιξη της ιδιότητας της Βρετανίας ως κράτος μέλος στη νέα σχέση που θα δημιουργηθεί».

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε περαιτέρω ότι «η θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας εντάσσεται σε αυτό το πλαίσιο. Στο πλαίσιο ότι πρέπει να υπάρξει απόλυτη σαφήνεια, να είναι ξεκάθαρη η κατάσταση πραγμάτων και να αποφασίσουμε πώς προχωρούμε στο επόμενο βήμα».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Βρετανίας και Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε πως «υπάρχουν άριστες διμερείς σχέσεις με τη Βρετανία, αυτή τη στιγμή υπάρχει και η κοινή ιδιότητα ως κράτη μέλη της Κοινοπολιτείας, άρα θα δούμε από τη μια το πλαίσιο των σχέσεων με τη ΕΕ και από τη άλλη στο πλαίσιο της κοινοπολιτείας πώς θα κινηθούμε, έτσι ώστε να διασφαλιστούν και να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο, αν θέλετε, οι εξαίρετες σχέσεις προς όφελος και των δύο κρατών, αλλά και των λαών των δύο χωρών».

Σε σχέση με τα υπόλοιπα θέματα της Συνόδου, ο Εκπρόσωπος ξεκαθάρισε ότι «υπάρχουν πολύ σημαντικά θέματα για την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως το μεταναστευτικό, η κοινή αγορά, οι σχέσεις ΕΕ και ΝΑΤΟ, που είναι κάτι πουν ενδιαφέρει άμεσα τη Λευκωσία, αλλά αντιλαμβάνεστε ότι (έναντι) όλων των συζητήσεων θα επικρατήσει η απόφαση του βρετανικού λαού για έξοδο από την ΕΕ».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

Δεδομένο..

Protathlima