MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

ΚΕ: Η μείωση στην ανεργία αντικατοπτρίζει την πορεία της κυπριακής οικονομίας

Advertisement

Sponsored by exness

Μείωση στα ποσοστά της ανεργίας σημειώνεται κατά το μήνα Μάρτιο του 2016 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015 είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Advertisement

Σε δηλώσεις του στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο μετά τη συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι «η Υπουργός Εργασίας ενημέρωσε σήμερα το Υπουργικό Συμβούλιο για τα στοιχεία της Eurostat για την ανεργία. Με βάση τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία που είναι προκαταρκτικά, κατά το μήνα Μάρτιο 2016 η ανεργία στην Κύπρο ανήλθε στο 12,1% και μειώθηκε 4,1 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρσι. Σε σύγκριση με το Φεβρουάριο του 2016 το ποσοστό μειώθηκε κατά 0,4 ποσοστιαίες μονάδες.

Η ανεργία στους νέους κάτω των 25 ετών, ανέφερε ο Εκπρόσωπος, μειώθηκε κατά 6,2 ποσοστιαίες μονάδες σε σχέση με το Μάρτιο του 2015. «Οι μεγαλύτερες αριθμητικές μειώσεις κατά τομέα οικονομικής δραστηριότητας σε σύγκριση με τον ίδιο μήνα του 2015 παρουσιάστηκαν στους τομείς των κατασκευών, των ξενοδοχείων, του εμπορίου, της μεταποίησης και της δημόσιας διοίκησης», συμπλήρωσε ο κύριος Χριστοδουλίδης.

Ερωτηθείς αν αυτά τα στοιχεία αντικατοπτρίζουν την πορεία της κυπριακής οικονομίας, ο Εκπρόσωπος είπε «και την πορεία της κυπριακής οικονομίας αλλά και την κατάσταση πραγμάτων διότι οι αριθμοί που έχω να φέρει αφορούν συμπολίτες μας και είναι πολύ σημαντικό ότι υπάρχει αυτή η μείωση».

Πρόσθεσε ότι «μετά από μια δύσκολη περίοδο τριών χρόνων βλέπουμε αυτή την πτωτική τάση και το συγκεκριμένο θέμα είναι κάτι που απασχολεί καθημερινά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η προσπάθεια αυτή θα συνεχιστεί με στόχο να φτάσουμε σε μονοψήφιο αριθμό όσον αφορά τους ανέργους. Είναι πολύ σημαντικό να συνεχιστεί η προσπάθεια και να μην υπάρξει εφησυχασμός ακριβώς για να πετύχομε αυτό που θέλω να πιστεύω είναι συλλογικός στόχος».

Ερωτηθείς για το θέμα της ανάπτυξης, ο Εκπρόσωπος είπε ότι είναι θέμα συνυφασμένο με την ανεργία, αφού «μέσα από την ανάπτυξη θα έλθει η μείωση της ανεργίας και για όλα αυτά γίνεται προσπάθεια, η οποία φέρνει αποτελέσματα».

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network