MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καβγαδάκια στο Προεδρικό, πολιτικοί σε καλοκαιρινό mode και ο Πρόεδρος κοιμάται ήσυχος!

Advertisement

Sponsored by exness

Το τέλος των διαπραγματεύσεων στην Ελβετία σήμανε και την αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη των καλοκαιρινών διακοπών της πολιτικής ηγεσίας.

Advertisement

Την Παρασκευή θα βάλει λουκέτο και η ολομέλεια της Βουλής στην ειδική συνεδρίαση κατά την οποία ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Νίκος Βούτσης θα επιδώσει στον Δημήτρη Συλλούρη όλο το υλικό που συγκεντρώθηκε από την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων για το «Φάκελο της Κύπρου».

Μετά το κλείσιμο και της Βουλής το πολιτικό προσωπικό θα γυρίσει για τα καλά σε καλοκαιρινό mode και «το μόνο πράγμα που θα δουλεύει θα είναι το γεωτρύπανο West Capella της Total, σύμφωνα με το πικρόχολο σχόλιο συνταξιούχου πολιτικού.

Μια αγωνία για την έκβαση των πραγμάτων στην ΑΟΖ την έχει η κυβέρνηση αλλά από την άλλη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης λέει ότι κοιμάται ήσυχος γιατί έλαβε διαβεβαιώσεις από διάφορες πλευρές ότι οι όποιες προκλήσεις δεν πρόκειται να φθάσουν στα άκρα. Εκτός από το γεωτρύπανο της κοινοπραξίας ENI-Total που θα εργάζεται ακατάπαυστα για το επόμενο τρίμηνο, το αμέσως επόμενο πράγμα που δουλεύει αυτές τις μέρες είναι το ΑΚΕΛ, γιατί πολύ σύντομα θα πρέπει να καταλήξουν στον εκλεκτό τους για τις προεδρικές εκλογές. Το αποτέλεσμα στην Ελβετία σε δεν είναι βολικό για το κόμμα της Αριστεράς, το οποίο σε περίπτωση εξελίξεων θα είχε καθοριστικό λόγο και ρόλο. Ίσως αυτός είναι και ο λόγος που το τελευταίο διάστημα ο Άντρος Κυπριανού δείχνει να διακατέχεται από μια αγωνία και επικρίνει τόσο έντονα τον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αντιθέτως το αδιέξοδο είναι κάπως πιο βολικό για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος δεν θα βρεθεί στη δίνη της αντιπαράθεσης που θα πυροδοτούσε μια πιθανή συμφωνία στην Ελβετία και ένα επερχόμενο δημοψήφισμα. Το αδιέξοδο στην Ελβετία δεν είναι επίσης βολικό ούτε για τον υποψήφιο Πρόεδρο Νικόλα Παπαδόπουλο, ο οποίος ελλείψει εξελίξεων στο Κυπριακό θα απολέσει τον πρωταγωνιστικό ρόλο που θα είχε ως ο κατεξοχήν εκφραστής της σκληρής γραμμής στο Κυπριακό.

Στον Δημοκρατικό Συναγερμό τα πράγματα μπορούν τα τύχουν διπλής ανάγνωσης μετά το αδιέξοδο στο Crans-Montana. Από τη μια οι υποστηρικτές της σκληρής γραμμής εκφράζουν ανακούφιση για το αποτέλεσμα και επικρίνουν τον Πρόεδρο για υποχωρήσεις και από την άλλη οι ένθερμοι υποστηρικτές της λύσης δεν κρύβουν την ανησυχία τους για το ναυάγιο. Ορισμένοι διακριτικά και άλλοι όχι και τόσο, αφήνουν αιχμές και κατά του Προέδρου Αναστασιάδη ότι ενώ βρισκόταν στην Ελβετία η σκέψη του ήταν στις Προεδρικές. Οι κακές γλώσσες λένε ότι η καταγγελία ακούγεται ακόμη και από συναγερμικά χείλη, που διαφορετικά υπολόγιζαν τα πράγματα.

Οι ίδιες γλώσσες λένε ότι στο Προεδρικό φουντώνουν τα παράπονα και τα μουρμουρητά μεταξύ συνεργατών, για το ποιός κάνει τι, το ποιός είναι πάνω από τον άλλο, το ποιός έχει την ευθύνη για το άλφα και το βήτα. Υποτίθεται ότι όλα αυτά ξεκαθάρισαν μια για πάντα μετά το φιάσκο του χειρισμού του συμβόλαιο της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη αλλά φαίνεται ότι το σίριαλ συνεχίζεται. Η κρισιμότητα των στιγμών στο Crans-Montana έβαλε (και πολύ καλά) στο περιθώριο την ένταση που προκάλεσε η τελική λίστα των συνεργατών που θα συνόδευαν τον Πρόεδρο στο ελβετικό θέρετρο. Η αφαίρεση δύο ονομάτων από τη λίστα προκάλεσε πολλά παράπονα και ένταση, η οποία «εκτονώθηκε μεν αλλά δεν ξεχάστηκε και κάποια στιγμή θα επανέλθει», όπως ακούστηκε στους διαδρόμους του Προεδρικού Μεγάρου.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network