MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κάτω από το μικροσκόπιο της Αστυνομίας η κρυψώνα των 104 κιλών κάνναβης

Advertisement

Sponsored by exness

Δηλώσεις Ανδρέα Αγγελίδη για τα 104 κιλά κάνναβης – Προς κάθε κατεύθυνση οι έρευνες – Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κάνναβης που κατασχέθηκαν ποτέ

Advertisement

Πολύ προσεκτικά και προς κάθε κατεύθυνση συνεχίζει η Αστυνομία τις έρευνες της σχετικά με τα 100 κιλά κάνναβης που κατασχέθηκαν από την ΥΚΑΝ χθες σε περιοχή των Βρετανικών Βάσεων στην επαρχία της Λεμεσού.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί έξι πρόσωπα και δεν αποκλείεται να προκύψουν από τις εξετάσεις και άλλες συλλήψεις, ενώ ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί και στις διαδικασίες εισαγωγής του εμπορευματοκιβωτίου στο λιμάνι της Λεμεσού. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ποσότητες κάνναβης που κατασχέθηκαν ποτέ.

Σε δηλώσεις του στο Αρχηγείο Αστυνομίας, ο Εκπρόσωπος Τύπου Ανδρέας Αγγελίδης είπε αρχικά αναφερόμενος στο ιστορικό της κατάσχεσης πως μέλη της ΥΚΑΝ έθεσαν μετά από αξιολόγηση πληροφοριών υπό παρακολούθηση, εμπορευματοκιβώτια, χώρους και πρόσωπα και διαπίστωσαν ότι συγκεκριμένο εμπορευματοκιβώτιο μεταφέρθηκε σε περιοχή της Επαρχίας Λεμεσού που ελέγχεται από την Αστυνομία των Βάσεων.

Με τη συνδρομή της Αστυνομίας των Βάσεων, είπε στη συνέχεια ο κ. Αγγελίδης, μέλη της ΥΚΑΝ επέδραμαν στη συγκεκριμένη περιοχή και από την έρευνα που ακολούθησε διαπίστωσαν ότι υπήρχαν σε ειδικά κατασκευασμένα κιβώτια, 373 συσκευασίες που περιείχαν 104 κιλά κάνναβης.

Συνελήφθησαν επ΄αυτοφώρω από την Αστυνομία των Βάσεων τέσσερα πρόσωπα ηλικίας 49, 42, 36 και 30 ετών, ενώ κατά τη διάρκεια εξετάσεων στη συνέχεια, συνελήφθησαν από την ΥΚΑΝ άλλα δύο πρόσωπα ηλικίας 39 και 48 χρόνων.

Όσον αφορά τις διαδικασίες κράτησης τους, για τα τέσσερα πρώτα πρόσωπα η διαδικασία θα γίνει σε δικαστήριο των βρετανικών Βάσεων ενώ για τα άλλα δύο στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού. Οι έρευνες της ΥΚΑΝ είναι σε εξέλιξη, είπε ο κ. Αγγελίδης σημειώνοντας πως είναι από τις σημαντικότερες κατασχέσεις σε ποσότητα κάνναβης που έχουν ποτέ κατασχεθεί.

Ανέφερε πως θα γίνουν συγκεκριμένες έρευνες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης που θα επικεντρωθούν σε βασικούς άξονες. Πρώτον, θα γίνουν ανακρίσεις των υπό κράτηση ατόμων για τις θέσεις και τους ισχυρισμούς τους, δεύτερον, θα γίνει προσεκτική εξέταση όλων των τεκμηρίων με ιδιαίτερη σημασία στη συσκευασία, δηλαδή τα ειδικά κατασκευασμένα κιβώτια στα οποία ήταν μέσα η κάνναβη. Τρίτον, θα γίνουν εξετάσεις και λήψη καταθέσεων σε σχέση με τη διαδικασία εισαγωγής του εμπορευματοκιβωτίου στην Κύπρο, τέταρτον, έρευνες στην ευρύτερη περιοχή που εντοπίστηκε καθώς και εξετάσεις εκτός Κύπρου.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε ότι έχει γίνει ένας σημαντικός αριθμός συλλήψεων, ενώ ενδεχομένως να προκύψουν και άλλα νέα στοιχεία που να οδηγήσουν την ΥΚΑΝ σε νέες έρευνες και ανακρίσεις προσώπων.

Στατιστικά, ο κ. Αγγελίδης τόνισε πως τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει κατασχέσεις σημαντικών ποσοτήτων κάνναβης. Συγκεκριμένα, το 2015 κατασχέθηκαν 226 κιλά, το 2016 170 κιλά, το 2017 150 κιλά, το 2018 318 και μέχρι σήμερα μέσα στο 2019 κατασχέθηκαν 127 κιλά. Όσον αφορά την κοκαΐνη, τους 2 πρώτους μήνες του έτους κατασχέθηκαν 30 κιλά.

Ο κ. Αγγελίδης ανέφερε πως με την τελευταία κατάσχεση τονίζεται η αποφασιστικότητα της Αστυνομίας για αποτελεσματική πάταξη του φαινομένου, με την προσπάθεια να επικεντρώνεται σε συγκεκριμένες δράσεις και ενέργειες και στη σύλληψη προσώπων που ενέχονται. «Συνεχίζουμε με όλες τις δυνάμεις μας την προσπάθεια αυτή με απώτερο στόχο την προστασία των πολιτών και ιδιαίτερα των νέων μας», είπε.

Ερωτηθείς για τη χώρα προέλευσης των ναρκωτικών, ο κ. Αγγελίδης είπε πως υπάρχουν συγκεκριμένα στοιχεία από πού έφθασαν στην Κύπρο, όμως είναι θέμα εξετάσεων να γίνουν γνωστές και άλλες λεπτομέρειες. Έχουν σημασία, είπε, οι εξετάσεις που θα γίνουν στο εξωτερικό γιατί ενδιαφέρει ιδιαίτερα η διαδρομή του συγκεκριμένου εμπορευματοκιβωτίου, τις χώρες δηλαδή από τις οποίες πέρασε, τα πρόσωπα που είχαν εμπλοκή. Παράλληλα, ουσιαστική σημασία έχει πέρα των έξι συλλήψεων, οι διαδικασίες που είχαν τηρηθεί με την άφιξη του εμπορευματοκιβωτίου στην Κύπρο και στο λιμάνι Λεμεσού.

Τόνισε πως υπάρχει αρκετός όγκος υλικού για τις έρευνες, το καθετί αξιολογείται πολύ προσεκτικά συμπεριλαμβανομένου της συσκευασίας που ήταν μέσα τα ναρκωτικά, έτσι ώστε να υπάρχουν το συντομότερο ξεκάθαρα συμπεράσματα για τα ερωτήματα που προκύπτουν σε αυτή τη σοβαρή υπόθεση.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network