MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κατήλθαν σε στάση εργασίας τα μέλη της Πλοηγικής Υπηρεσίας της ΑΛΚ

Advertisement

Sponsored by exness

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα τα μέλη της Πλοηγικής Υπηρεσίας της ΑΛΚ – Αντιδρούν στην απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου να δικάσει τον Πρόεδρο της Συντεχνίας

Advertisement

Σε αυθόρμητη δίωρη στάση εργασίας κατήλθαν σήμερα τα μέλη της Πλοηγικής Υπηρεσίας, αντιδρώντας στην εμμονή του Διοικητικού Συμβουλίου της Αρχής Λιμένων Κύπρου, να δικάσει τον Πρόεδρο της Συντεχνίας Δημήτρη Πάτσαλο λόγω του ότι αλληλογραφούσε, αρθρογραφούσε, έκανε δηλώσεις και όπως αναφέρεται στο κατηγορητήριο δυσφημούσε την Αρχή.

Αυτό αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση η συντεχνία υπαλλήλων της Αρχής Λιμένων Κύπρου ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ, προσθέτοντας ότι «οι κατηγορίες, σύμφωνα με τον ερευνώντα λειτουργό, που η Αρχή όρισε, δεν τεκμηριώνονται ενώ για κάποιες γκρίζες ζώνες που έχουν να κάνουν με την θέση που κατέχει ο Πρόεδρος της Συντεχνίας, ως προϊστάμενος Λογιστηρίου, θα πρέπει να ζητηθεί η γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας».

«Η εκδικητική στάση του Συμβουλίου προς το πρόσωπο του Προέδρου της Συντεχνίας μας που τυγχάνει να είναι και υποψήφιος για τη θέση Οικονομικού Διευθυντή της Αρχής Λιμένων που πρόσφατα προκηρύχθηκε δεν πρέπει να είναι τυχαία», προσθέτει.

 Η ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ ζητεί όπως «υιοθετηθεί το πόρισμα του ερευνών λειτουργού που η ίδια η Αρχή όρισε, σταματήσει ο κατατρεγμός του κ. Πάτσαλου και ζητηθεί η άποψη του Γενικού Εισαγγελέα κατά πόσο η ελευθερία του λόγου, της έκφρασης και της γνώμης όπως κατοχυρώνεται από το Άρθρο 19 του Συντάγματος καθώς και ο κανονισμός 53 της Αρχής για `συνδικαλιστική ελευθερία και ανεμπόδιστη άσκηση των συναφών δικαιωμάτων` καλύπτουν τον κ. Πάτσαλο που ενεργούσε ως Πρόεδρος της Συντεχνίας και όχι υπό την ιδιότητα του ως προϊστάμενος του λογιστηρίου».

Σε αντίθετη περίπτωση, όπως αναφέρει, θα συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση των μελών και λήψη αποφάσεων για περαιτέρω μέτρα,  ζητώντας παράλληλα τη στήριξη και των άλλων συντεχνιών.

Τέλος, η ΣΥΑΛΚ – ΠΟΑΣ αναφέρει ότι κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εξυπηρετήθηκε ένα επιβατικό πλοίο και εκφράζει τις απολογίες της στους υπόλοιπους συνεργάτες της στη Λιμενική Βιομηχανία που ταλαιπωρήθηκαν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network