MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καθυστέρηση στη «Δελφύνη» λόγω βλάβης στο Stena Icemax

Advertisement

Sponsored by exness

Βλάβη σε σύστημα του γεωτρύπανου στο «Stena Icemax», οδηγεί σε καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της γεώτρησης των ExxonMobil-Qatar Petroleum στον στόχο «Δελφύνη 1».

Advertisement

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Φιλελεύθερος, η βλάβη αφορά σημαντικό –μηχανικά και ηλεκτρονικά– σύστημα του γεωτρύπανου, που παρουσίασε πρόβλημα λίγο μετά τα Χριστούγεννα.

Λόγω της βλάβης οι εργασίες διακοπήκαν ενώ το τρυπάνι ήταν λίγο πριν φτάσει στο μέγιστο βάθος που ήταν προγραμματισμένο.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, έγιναν προσπάθειες να διορθωθεί η βλάβη και πριν την Πρωτοχρονιά. Έγιναν δοκιμές επανέναρξης της γεώτρησης, ωστόσο αποφασίστηκε να γίνουν πρόσθετες επιδιορθώσεις, που οδήγησαν σε ανάστροφη πορεία, δηλαδή τη μερική ανύψωση σωλήνων από το τελευταίο στάδιο που βρισκόταν η γεώτρηση, ώστε να τηρηθούν όλες οι διαδικασίες ασφάλειας τόσο στο ίδιο το πηγάδι όσο και στο γεωτρύπανο.

Κοντά στο γεωτρύπανο βρίσκονται δύο από τα τέσσερα ειδικά πλοία υποστήριξης, ενώ στη διάθεση των ειδικών βρίσκεται και υποβρύχιο τηλεκατευθυνόμενο ρομπότ, το οποίο χρησιμοποιείται σε τέτοιες περιπτώσεις.

Οι γεωτρητικές εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ώρες, ενδεχομένως και σήμερα, αν όλες οι δοκιμές καταλήξουν με επιτυχία.

Το γεωτρύπανο θα πρέπει να ολοκληρώσει το τμήμα της γεώτρησης πάνω από το αναζητούμενο κοίτασμα και να εισέλθει σε αυτό, δηλαδή να φτάσει στο μέγιστο σχεδιαζόμενο βάθος. Μετά θα πρέπει να ξεκινήσουν έρευνες με διάφορες τεχνολογίες ώστε να διαπιστωθούν τα δεδομένα του, όπως η ύπαρξη υδρογονανθράκων και η μορφή τους, αλλά και οι διαστάσεις και η διαμόρφωση του κοιτάσματος, με κύριο ζητούμενο χαρακτηριστικό το βάθος και την ποσότητα του.

Να σημειωθεί πως με την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της γεώτρησης στον στόχο «Δελφύνη -1» μεταφέρεται και για μερικές μέρες η έναρξη της γεώτρησης στον δεύτερο στόχο των ExxonMobil – Qatar Petroleum, δηλαδή στον «Γλαύκο» στο τεμάχιο 10

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network