MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καθυστερεί η νέα μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου. Πότε αναμένεται να λειτουργήσει

Advertisement

Sponsored by exness

Καθυστερεί η νέα μονάδα Αιμοκάθαρσης του ΓΝ Πάφου – Πότε αναμένεται να λειτουργήσει – Μετατρέπεται σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας ο 3ος όροφος του νοσοκομείου

Ολιγόμηνη καθυστέρηση παρατηρείται στην ολοκλήρωση της νέας μονάδας Αιμοκάθαρσης του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου.

Advertisement

Το νέο κτήριο ανεγείρεται στην ανατολική πλευρά του Νοσοκομείου Πάφου και η μονάδα θα έπρεπε με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα να ολοκληρωθεί τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χατζηπαντέλα, αναμένεται πως η μονάδα θα λειτουργήσει τελικά εντός Μαΐου, «αφού γίνονται κάποιες αλλαγές που θα είναι προς όφελος των ασθενών».

Σύμφωνα με πληροφορίες της Cyprus Times, ο τρίτος όροφος της νέας μονάδας θα μετατραπεί σε κέντρο ημερήσιας φροντίδας αποσυμφορίζοντας γενικότερα το Νοσοκομείο Πάφου.

Η σύγχρονη μονάδα αιμοκάθαρσης θα έχει τη δυνατότητα να αναπτύσσει μέχρι και 25 σταθμούς αιμοκάθαρσης αναλόγως και με τις ανάγκες της Επαρχίας Πάφου.

Παράλληλα, εκτός από την κανονική Μονάδα Αιμοκάθαρσης, η νέα Μονάδα θα διαθέτει ξεχωριστή Μονάδα Αιμοκάθαρσης για τους οροθετικούς ασθενείς.

Επίσης θα λειτουργεί ξεχωριστή Μονάδα για λοιμώδη νοσήματα ενώ στο ίδιο κτίριο θα στεγαστούν τα εξωτερικά νεφρολογικά ιατρεία.

Την ίδια ώρα, θα λειτουργήσει μονάδα Βραχείας Νοσηλείας, θάλαμος για μικρές επεμβάσεις και θάλαμος για περιτοναϊκή κάθαρση, που αποτελεί ένα άλλο είδος θεραπείας αποκατάστασης της νεφρικής λειτουργίας.

Η σύμβαση για το έργο ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ και ο εργολάβος θα έχει την ευθύνη για τη Συντήρηση του Έργου για περίοδο 12 ετών.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network