MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καθοριστικός ο ρόλος της τεχνικής εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, λέει o Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου

Advertisement

Sponsored by exness

Καθοριστικός ο ρόλος της τεχνικής εκπαίδευσης στην αντιμετώπιση των προκλήσεων, λέει o Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου – Οι ενδιαφερόμενοι στο «Open Day» είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κατευθύνσεις, κλάδους και ειδικότητες που προσφέρονται

Στον καθοριστικό ρόλο που διαδραμματίζει η τεχνική εκπαίδευση στην αντιμετώπιση των προκλήσεων της οικονομίας και της κοινωνίας των τελευταίων χρόνων, εστίασε σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής της Τεχνικής Σχολής Πάφου Ελευθέριος Στεφάνου, με αφορμή την εκδήλωση για την Ημέρα Ανοιχτού Σχολείου “Open Day”, που πραγματοποιήθηκε σε ολόκληρη την Κύπρο.

Advertisement

Σύμφωνα με τον Διευθυντή της Τεχνικής Σχολής Πάφου Ελευθέριο Στεφάνου η Τεχνική Σχολή Πάφου άνοιξε σήμερα τις πύλες της και οι ενδιαφερόμενοι στο “Open Day” που διοργανώνουν οι Τεχνικές Σχολές είχαν, όπως είπε στο ΚΥΠΕ, την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις κατευθύνσεις, κλάδους και ειδικότητες που προσφέρονται.

Είδαν επίσης, πρόσθεσε, από κοντά τα εργαστήρια και τον εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας που αξιοποιείται στην εκπαιδευτική διαδικασία, καθώς επίσης, και έργα των μαθητών.

Σύμφωνα με τον κ. Στεφάνου, αναμφίβολα, το μέλλον και η ευημερία μίας χώρας εξαρτώνται από τον βαθμό που οι πολίτες της είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν τις οικονομικές και κοινωνικές προκλήσεις, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί τα τελευταία χρόνια.

Σημείωσε ότι καθοριστικό ρόλο για την αντιμετώπιση αυτών των νέων προκλήσεων διαδραματίζει η Τεχνική και Επαγγελματική Σχολή Εκπαίδευσης και Κατάρτισης. Όπως ανέφερε, οι νέοι κατευθύνονται προς εναλλακτικούς τομείς της οικονομίας. Επιβάλλεται να μην αγνοούμε την πληθώρα προσοντούχων ατόμων, οι οποίοι προετοιμάστηκαν και προετοιμάζονται για εργασία σε ένα οικονομικό μοντέλο το οποίο χρήζει διαφοροποίησης, πρόσθεσε.

Επισήμανε επίσης πως σε όλες τις χώρες της Ευρώπης, η Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση αποτελεί μια ισχυρή συνιστώσα για ανάπτυξη και δημιουργική άμιλλα, η οποία συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή.

Έρευνες, σημείωσε ο κ. Στεφάνου, έχουν δείξει ότι σε χώρες όπου είναι ανεπτυγμένες, τα ποσοστά ανεργίας είναι χαμηλά, με την είσοδο στην αγορά εργασίας και την εξεύρεση απασχόλησης να είναι ευκολότερη. Οι επαγγελματικές προοπτικές των εργαζομένων βελτιώνονται, συμβάλλοντας έτσι και στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

«Η βασική ελπίδα ενός έθνους στηρίζεται στη σωστή εκπαίδευση της νεολαίας του» σύμφωνα με τον Έρασμο τον Φιλόσοφο είπε ο κ. Στεφάνου.

Αναφορικά με τους κλάδους και τις ειδικότητες της ΤΕΣΕΚ Πάφου, είπε ότι αυτοί είναι αρχιτεκτονική και πολιτική μηχανική, εφαρμοσμένες Τέχνες, ηλεκτρολογία και ηλεκτρονικές εφαρμογές, κομμωτική, μηχανολογία, ξενοδοχειακά επαγγέλματα και επισίτιση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network