MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καθησυχάζει το Τμήμα Δημοσίων Έργων για τη γέφυρα στη Μονή (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Επιθεωρήσεις γεφυρών του οδικού δικτύου του Τμήματος Δημοσίων Έργων – Τοποθέτηση του Τμήματος για τη γέφυρα στη Μονή – Φωτογραφίες που έκαναν τον γύρο του διαδικτύου τη δείχνουν σε κακή κατάσταση λόγω ημιτελών εργασιών – Καμία ανησυχία όμως λέει το Τμήμα Δημοσίων Έργων

Advertisement

Τα τελευταίες ημέρες κάνουν τον γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες που απεικονίζουν κατασκευαστικά προβλήματα στη γέφυρα στη Μονή, στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού. Οι εικόνες που αναρτήθηκαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσαν, όχι αδίκως αν θυμηθεί κανείς και την πρόσφατη τραγωδία στη Γένοβα, ανησυχία στους πολίτες.

Με σημερινή του ανακοίνωση το Τμήμα Δημοσίων Έργων καθησυχάζει τους πολίτες και εξηγεί ότι τα ημιτελή έργα οφείλονται στη διακοπή συμβολαίου με τον Εργολάβο που ανέλαβε το έργο ωστόσο έγιναν οι ανάλογες επιθεωρήσεις για τη στατικότητα και την ασφάλεια της γέφυρας.

Συγκεκριμένα αναφέρει ότι όσον αφορά τη για τη Γέφυρα στη Μονή στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων πληροφορεί τα ακόλουθα:

α. Το Τμήμα Δημοσίων Έργων, στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης του οδικού δικτύου, είχε προχωρήσει σε μελέτη για ενίσχυση/αναβάθμιση της υπό αναφορά γέφυρας με ιδιώτη μελετητή. Η εργασία συνολικού κόστους €1.3 εκ. ανατέθηκε σε Εργολάβο. Δυστυχώς, ο Εργολάβος απέτυχε να υλοποιήσει τις συμβατικές του υποχρεώσεις, συνεπώς το Τμήμα Δημοσίων Έργων αναγκάστηκε να προχωρήσει στη διακοπή του συμβολαίου και προχώρησε άμεσα στην επαναπροκήρυξη διαγωνισμού.  Οι προσφορές υποβάλλονται στις 21/9/2018 και σύντομα αναμένεται η κατακύρωση και η επανέναρξη των εργασιών.

β. Μέχρι την ημερομηνία τερματισμού του Συμβολαίου, είχαν εκτελεστεί εργασίες ενίσχυσης των βάθρων και ακρόβαθρων της γέφυρας, καθώς και μερική αποκάλυψη υφιστάμενου οπλισμού στις κεφαλοδοκούς της γέφυρας, σε σημεία που υπήρχε αποσάθρωση του σκυροδέματος.

γ. Η υφιστάμενη κατάσταση της γέφυρας, όπως είναι στο παρόν στάδιο με τις ημιτελείς εργασίες έχει επιθεωρηθεί από την ομάδα επίβλεψης του έργου, καθώς και από τον ιδιώτη Μελετητή και επιβεβαιώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα στατικότητας και ασφάλειας της γέφυρας και δεν εμπνέει οποιανδήποτε ανησυχία.

Γίνονται επιθεωρήσεις των γεφυρών στο οδικό δίκτυο με ειδικό μηχάνημα

Οι γέφυρες στο οδικό δίκτυο του Τμήματος Δημοσίων Έργων επιθεωρούνται/ελέγχονται πάνω σε τακτική βάση από ομάδα εκπαιδευμένων μηχανικών και τεχνικών. Για τον σκοπό αυτό, η ομάδα είναι εξοπλισμένη με εξειδικευμένο μηχάνημα που αγοράστηκε από το Τμήμα ειδικά για τον σκοπό αυτό, με ενσωματωμένο ειδικό καλάθι για τον επισταμένο έλεγχο κάτω από τα καταστρώματα  των ψηλών γεφυρών.

Ιδιαίτερη προσοχή δίδεται στις ψηλές σπονδυλωτές γέφυρες του αυτοκινητοδρόμου Λεμεσού – Πάφου, οι οποίες ελέγχονται πάνω σε ετήσια βάση και συμπληρώνονται τα ανάλογα δελτία ελέγχου, τα οποία αξιολογούνται από των Κλάδο Μελετών Γεφυρών και Ειδικών Κατασκευών του Τμήματος Δημοσίων Έργων, σε συνεργασία με Συμβούλους Μελετητές.

Να σημειωθεί ότι στα πλαίσια των ελέγχων αυτών, όπου κρίνεται απαραίτητο μετά και από τις ανάλογες μελέτες συντηρούνται ή ανακατασκευάζονται γέφυρες.

Συγκεκριμένα, τα τελευταία χρόνια έχουν αναβαθμιστεί πέντε γέφυρες στον Παρακαμπτήριο Λεμεσού/Αυτοκινητόδρομο Λεμεσού – Πάφου (Γέφυρα Πολεμιδιών, Αγίου Συλά, Ύψωνα, Φράγματος Κούρρη, Λεωφόρος Νίκαιας), τέσσερις γέφυρες στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού (Ποταμός Αλμυρός, Αλυκός, Γυαλιάς, ποταμός Καλόγηρος).

Επίσης, για τις γέφυρες Ζυγού – Άλασσα και Πεντάσχοινου παρά το Βασιλικό έχει κριθεί σκόπιμη η ολική ανακατασκευή/  αντικατάσταση τους και έχουν συμπληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες. Παράλληλα, προωθείται η ενίσχυση/αναβάθμιση της γέφυρας Καλαβασού στον Αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Λεμεσού, με στόχο το έργο να υλοποιηθεί το έτος 2020.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network

ΠΙΕΣΗ/ΑΠΟΕΛ

ShootandGoal