MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καθημερινός αγώνας… υπομονής στο τιμόνι! Οι ώρες αιχμής, οι δρόμοι με κίνηση και τα έξυπνα φώτα στη Λεμεσό (pics-video)

Advertisement

Sponsored by exness

Το πρόβλημα της τροχαίας κίνησης στη Λεμεσό στο επίκεντρο – Οι ώρες αιχμής και οι δρόμοι όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση – Τα έξυπνα φώτα τροχαίας και τα παράπονα πολιτών – Πως τοποθετείται ο Υπεύθυνος της Τροχαίας Λεμεσού

Της Μύριας Αβρααμίδου

Ένας καθημερινόςαγώνας για χιλιάδες πολίτες, από τη στιγμή που θα ηχήσει το ξυπνητήρι μέχρι την άφιξη στο χώρο εργασίας. Και στο μεσοδιάστημα… αναμονή στην ουρά για να ανάψει το φανάρι, να έρθει η σειρά σου, να περάσεις από τον κυκλικό κόμβο και φυσικά να δοκιμάσεις την υπομονή και τα νεύρα σου!

Advertisement

Κάποιοι τα καταφέρνουν και παραμένουν ψύχραιμοι. Κάποιοι καταφεύγουν σε ολίγα… «γαλλικά» και κάποιοι άλλοι συντροφιά με το ραδιόφωνο βάζουν σε τάξη τις σκέψεις τους. Οτιδήποτε για να περάσει η ώρα…

Πάντως, ότι και να συμβαίνει, ουδείς μπορεί να αρνηθεί το πόσο εκνευριστικό είναι να θέλεις να φτάσεις εγκαίρως στον προορισμό σου και να μην μπορείς. Κάπως έτσι περνούν τα πρωινά τους οι Λεμεσιανοί, που «εγκλωβίζονται» καθημερινά στην κίνηση, ειδικά σε κεντρικές οδικές αρτηρίες και στους δρόμους που οδηγούν στον αυτοκινητόδρομο κυρίως με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Αφού έλαβε παράπονα από πολίτες, η Cyprus Times επιχείρησε να διαπιστώσει κατά πόσον υπάρχει κάτι που έχει δυσκολέψει περισσότερο την κατάσταση -και βεβαίως έχει αυξήσει την κίνηση- το τελευταίο διάστημα. Αρμόδιο πρόσωπο απάντησε αρνητικά, αποδίδοντας την πυκνή τροχαία κίνηση που παρατηρείται κυρίως μεταξύ των ωρών 7 και 8:30 το πρωί, στο γεγονός ότι είναι η ώρα που οι περισσότεροι πηγαίνουν στη δουλειά και κυρίως αυτοί που ταξιδεύουν προς Λευκωσία για την εργασία τους.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα, εντοπίζεται μεταξύ αυτών των ωρών, στον παρακαμπτήριο, μεταξύ των κυκλικών κόμβων Πολεμιδιών και Αγίας Φύλας μέχρι και το Πεντάκωμο». Πρόκειται όπως μας έχει αναφερθεί για κίνηση που παρατηρείται στην πορεία που ακολουθούν τα οχήματα με κατεύθυνση τη Λευκωσία.

Η Cyprus Times επικοινώνησε για το θέμα με τον Υπεύθυνο της Τροχαίας Λεμεσού κύριο Αιμίλιο Καφά, θέτοντας υπόψιν του παράπονα και για τα έξυπνα φώτα που το προηγούμενο διάστημα τοποθετήθηκαν στον κυκλικό κόμβο Αγίας Φύλας.

«Πρέπει να σας πω ότι με την τοποθέτηση των έξυπνων φώτων, τα παράπονα των πολιτών έχουν μειωθεί κατά πολύ. Το πρόβλημα της κίνησης έχει μειωθεί ειδικά τις ώρες αιχμής. Ωστόσο η κατάσταση όπως εξελίσσεται στην περιοχή όπου τοποθετήθηκαν τα έξυπνα φώτα παρακολουθείται συνεχώς, και μέρα και νύχτα. Το αρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών προχωρεί και σε καταμετρήσεις προκειμένου να διαφανεί εάν χρειάζεται αλλαγή στον χρόνο λειτουργίας τους» λέει ο κύριος Καφάς.

Ερωτηθείς σχετικά, ο κύριος Καφάς αναφέρει ότι ανάλογη τακτική ακολουθείται και σε άλλα σημεία. «Τα φανάρια τροχαίας παρακολουθούνται και σε άλλα σημεία που γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα ώστε να διαφανεί κατά πόσον χρειάζεται αλλαγή στους χρόνους λειτουργίας τους. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα φώτα στη Μέσα Γειτονιά. Παρατηρήσαμε ότι υπήρχε κάποιο ζήτημα, επικοινωνήσαμε με το αρμόδιο τμήμα δημοσίων έργων, η ανταπόκριση των οποίων ήταν άμεση. Μέσα σε μόλις μία μέρα το ζήτημα επιλύθηκε με αποτέλεσμα στον συγκεκριμένο δρόμο, με τη ρύθμιση που έγινε, τα οχήματα να κινούνται πολύ πιο γρήγορα. Η ανταπόκριση τους ήταν άμεση και η συνεργασία μας με τα οδικά έργα είναι αγαστή, προς επίλυση τέτοιων ζητημάτων» αναφέρει καταληκτικά ο κύριος Καφάς.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network