MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κάθε χρόνο τα ίδια… Αυτοψία Βαφεάδη-Παναγιώτου στο δρόμο Λάρνακας – Μενεού (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Έργα για ασφαλή διακίνηση στον δρόμο Λάρνακας – Μενεού, συζήτησαν Υπουργοί Μεταφορών και Γεωργίας

Έργα με τα οποία οι πολίτες θα μπορούν να διακινηθούν με ασφάλεια στον δρόμο Λάρνακας – Μενεού, στην περιοχή του Σταθμού Επεξεργασίας Λυμάτων, αλλά ταυτόχρονα να προστατευθεί η περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή, συζήτησαν σήμερα οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων Αλέξης Βαφεάδης και Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου, με τον Δήμαρχο Λάρνακας και υπηρεσιακούς παράγοντες.

Advertisement

Σε δηλώσεις μετά την επί τόπου επιθεώρηση του δρόμου Λάρνακας – Μενεού, ο Υπουργός Μεταφορών ανέφερε ότι «είμαστε σε μια περιοχή πολύ ευαίσθητη περιβαλλοντικά, έχουμε αυτό το πρόβλημα με τη διάβρωση του δρόμου. Σήμερα βρισκόμαστε με όλους τους αρμόδιους, με την Υπουργό Γεωργίας, τον Δήμαρχο Λάρνακας και άλλους για να διαπιστώσουμε τη ζημιά που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο, τον κίνδυνο που διατρέχουν οι οδηγοί στην περιοχή αυτή και να καταλήξουμε σε τρόπους με τους οποίους να καταφέρουμε να βελτιώσουμε την κατάσταση, να επαναφέρουμε το οδικό δίκτυο στην αρχική του κατάσταση, χωρίς να επιβαρύνουμε περιβαλλοντικά την περιοχή».

Οι προσπάθειες, συνέχισε, «είναι να λειτουργήσουμε μέσα στα πλαίσια, τα οποία θέτει η Υπουργός Γεωργίας και το Τμήμα Περιβάλλοντος και αυτή είναι η κατεύθυνση προς την οποία θα κινηθούμε».

Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν κάποια αρχικά σχέδια για το εγχείρημα αυτό, ο Υπουργός απάντησε πως «υπάρχουν κάποιες μελέτες, θα συνεχίσει η διαβούλευση μεταξύ του Τμήματος Περιβάλλοντος και του Τμήματος Δημοσίων Εργων για να καταλήξουν στην καλύτερη δυνατή λύση».

Από την πλευρά της η Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Μαρία Παναγιώτου είπε πως «σήμερα είμαστε σε μια πάρα πολύ περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή, που εντάσσεται στο δίκτυο ΝΑΤURA 2000 – περιοχή Αλυκές Λάρνακας και εδώ βρίσκεται ένα μοναδικό ενδημικό είδος, το οποίο θέλουμε να προστατεύσουμε και πρέπει να το προστατεύσουμε».

Στο κάλεσμα του Δημάρχου Λάρνακας, συνέχισε, «ανταποκριθήκαμε αμέσως. Εμείς στα έργα που θα γίνουν θα δώσουμε τους συγκεκριμένους περιβαλλοντικούς όρους που χρειάζεται έτσι ώστε να μην προκληθεί οποιοδήποτε πρόβλημα περιβαλλοντικά, τόσο για τα έργα που θα γίνουν άμεσα όσο και σε εκείνα τα οποία θα ακολουθήσουν. Την ίδια στιγμή έχουμε συζητήσει και τρόπους με τους οποίους πρέπει να αναδείξουμε αυτή τη μοναδικότητα στη περιοχή και θα προχωρήσουμε στα επόμενα βήματα τις αμέσως επόμενες μέρες».

Όπως είπε η Υπουργός Γεωργίας «στόχος μας είναι να γίνουν έργα για να μπορέσει ο κόσμος να διακινηθεί με ασφάλεια, τα οχήματα που πηγαίνουν προς το ΣΑΛ επίσης να κινούνται με ασφάλεια και ταυτόχρονα να προστατευθεί αυτή η περιβαλλοντικά ευαίσθητη περιοχή».

Εξάλλου ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας είπε πως «είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την σημερινή επίσκεψη των δύο Υπουργών και αυτό δείχνει την έγνοια και το ενδιαφέρον για αυτό το σημαντικό ζήτημα. Είναι ένα θέμα που προκαλεί μια σειρά από θέματα, αφού πιο κάτω βρίσκεται ο Σταθμός του Αποχετευτικό και η Μονάδα Αφαλάτωσης και είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται και από φορτηγά και από αρκετό κόσμο».

Πρόσθεσε ότι «η επίσκεψη των δύο Υπουργών έδωσε λύσεις και είναι κάτι για το οποίο δηλώνουμε την ικανοποίηση μας ως Δήμος».

Δείτε φωτογραφίες

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network