MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κατέβηκαν αεροδρόμιο και παρά τα μέτρα… ήθελαν να πάνε σπίτι! «Δεν είμαστε εγκληματίες μας έφεραν στρατό και αστυνομία» (pics)

Advertisement

Sponsored by exness

Σταδιακός επαναπατρισμός Κυπρίων που «εγκλωβίστηκαν» στο εξωτερικό – Φωνές χθες βράδυ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας από μερίδα επιβατών – «Στο αεροδρόμιο υπήρξαν φωνές έλεγαν ότι θέλουν να πάνε στα σπίτια τους και φώναζαν ότι δεν είμαστε εγκληματίες και μας έφεραν στρατό και αστυνομία» – «Δεν μας ρώτησε κανείς εάν έχουμε χρήματα για είδη πρώτης ανάγκης» – Μαρτυρία στην Cyprus Times

Φωνές και αποδοκιμασίες χθες βράδυ στο αεροδρόμιο της Λάρνακας από μερίδα επαναπατρισθέντων, οι οποίοι όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία στρατού και αστυνομίας άρχισαν, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στην Cyprus Times, να αποδοκιμάζουν τα αυστηρά μέτρα που λήφθηκαν.

Advertisement

Όπως έγινε γνωστό, το Υπουργείο Άμυνας και το ΓΕΕΦ επιστρατεύουν εθνοφρουρούς για τη φύλαξη των καταλυμάτων, όπου θα φιλοξενούνται για περίοδο 14 ημερών οι Κύπριοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό, στο πλαίσιο των εξαγγελθέντων μέτρων από την Κυβέρνηση.

Όπως ανέφερε στη Cyprus Times επιβάτης πτήσης που κατέφθασε χθες βράδυ από Θεσσαλονίκη «τα μέτρα ήταν πολύ αυστηρά, αρχικά δώσαμε τα προσωπικά μας στοιχεία και ρωτηθήκαμε εάν εμφανίζουμε κάποια συμπτώματα, όμως δεν έγινε κάποια θερμομέτρηση».

«Στο αεροδρόμιο υπήρξαν φωνές από μερίδα των επιβατών. Κάποιοι φώναζαν, δεν είμαστε εγκληματίες και μας φέρατε στρατό και αστυνομία. Άλλοι έλεγαν ότι θέλουν να πάνε στα σπίτια τους και να αυτοπεριοριστούν εκεί, καθώς όπως έλεγαν ακολουθούν φαρμακευτικές αγωγές και δεν είχαν μαζί τους άλλα χάπια», παρόλο που είχε γίνει γνωστό εδώ και μέρες ότι για όποιον επιστρέφει Κύπρο θα ακολουθείται αυτή η διαδικασία.

Όπως περιγράφει επιβάτης στην Cyprus Times χωρίστηκαν σε ομάδες 15 ατόμων και ακολούθως μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχεία για καραντίνα συνοδεία στρατού και αστυνομίας.

«Ακολούθως κάποιοι μεταφέρθηκαν σε ξενοδοχείο στη Λάρνακα συνοδεία στρατού και αστυνομίας, ενώ κάποιοι άλλοι σε άλλα ορεινά ξενοδοχεία απ’ ότι μάθαμε».

 

Φόβος και αβεβαιότητα… «Τι θα γίνει με όσους δεν έχουν χρήματα»

«Όσον αφορά το φαγητό μας έδωσαν μόλις πήγαμε στο ξενοδοχείο και μας ενημέρωσαν ότι θα μας φέρνουν τρείς φορές την ημέρα έξω από την πόρτα μας. Κάποιοι που έχουν χρήματα τηλεφωνάνε σε ταξί για να τους φέρουν διάφορα πράγματα από σουπερμάρκετ, όπως οδοντόβουρτσες και πράγματα πρώτης ανάγκης που δεν διαθέτει το ξενοδοχείο. Κάποιοι όμως που δεν έχουν χρήματα και ήταν ήδη εγκλωβισμένοι στην Θεσσαλονίκη τόσες ημέρες τι να κάνουν;»

«Νιώθουμε αβεβαιότητα. Είναι ένα πρωτόγνωρο συναίσθημα το να σε κλείνουν σε ένα ξενοδοχείο κα να σε επιβλέπει στρατός και να μην έχεις επαφή με κανένα. Δεν μας ρώτησαν εάν χρειαζόμαστε πράγματα πρώτης ανάγκη, δεν μας ρώτησε κανείς εάν έχουμε λεφτά να περάσουμε» επισημαίνει καταλήγοντας επιβάτης στην Cyprus Times.

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network