MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κατεβάζουν ρολά» στο «δημόσιο» στα κατεχόμενα στις 8 Απριλίου οι συντεχνίες εργαζομένων

Advertisement

Sponsored by exness

Με γενική απεργία στις 8 Απριλίου σε ολόκληρο το «δημόσιο» τομέα απαντούν όλες οι συντεχνίες των «δημοσίων υπαλλήλων» στα κατεχόμενα, στην απόφαση της «κυβέρνησης» για παγοποίηση της ΑΤΑ για 4 μήνες, που έγινε χωρίς διαβούλευση

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, οι συντεχνίες KTHES, KTAMS, KAMUSEN, KAMU-İŞ, GÜÇ-SEN («τελωνεία») και VERGİ-SEN («εφορία») κάνουν λόγο για άδικη και χωρίς νομική βάση απόφαση. Ανακοίνωσαν επίσης ότι πριν τις 8 Απριλίου και μετά την συγκεκριμένη ημερομηνία, θα προβούν σε «ενέργειες σοκ», δηλαδή απροειδοποίητες διαμαρτυρίες, στις 8 Απριλίου θα συγκεντρωθούν μπροστά από τη «βουλή» ενώ ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν και δικαστικό αγώνα για την επαναφορά και άμεση πληρωμή της ΑΤΑ.

Advertisement

Στο κοινό τους ανακοινωθέν οι συντεχνίες υπενθυμίζουν ότι η «κυβέρνηση» έχει αποκόψει το 14,72% της ΑΤΑ ενώ και το τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου πέρυσι είχαν αποκόψει 2,05% της ΑΤΑ. Αναφέρεται επίσης ότι το δεύτερο εξάμηνο του 2020 ενώ αναβλήθηκε και πάλι η πληρωμή της ΑΤΑ που είχε ορισθεί στο 10,65%, χρησιμοποιήθηκε ως πηγή για την πληρωμή των ασφαλίστρων στις κοινωνικές ασφαλίσεις εκ μέρους των αφεντικών. Εάν υπάρχει οικονομική κρίση πρέπει πρώτα να αναμένεται θυσία από τους πλούσιους, προστίθεται στο ανακοινωθέν.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της «κυβέρνησης» για παγοποίηση της ΑΤΑ και μη πληρωμή της για το τετράμηνο Μαρτίου – Ιουνίου 2021, ανακοινώθηκε χθες το βράδυ. Αυτό,  όπως αναφέρουν οι συντεχνίες, επηρεάζει εργαζομένους και 42.000 συνταξιούχους.

Οι συντεχνίες υπενθυμίζουν την απόφαση του «ανωτάτου δικαστηρίου» το 2019 για την τότε αποκοπή της ΑΤΑ που την είχε ακυρώσει ως μη βάσιμη νομικά.

Στο μεταξύ μιλώντας το πρωί στην ιστοσελίδα Κίπρις ποστασί, ο πρόεδρος της μεγαλύτερης συντεχνίας «δημοσίων υπαλλήλων», KTAMS, Γκιουβέν Μπενγκιχάν είχε αναφερθεί σε εκδήλωση διαμαρτυρίας – σοκ και για την άφιξη σήμερα του Τούρκου Αντιπροέδρου, Φουάτ Οκτάι στα κατεχόμενα λέγοντας ότι «μπορεί να μην μπορέσει να κατέβει από το αεροπλάνο».

Είχε αφήσει να εννοηθεί ότι ενδέχεται οι υπάλληλοι στο «πύργο ελέγχου» του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου να κατέλθουν σε απροειδοποίητη απεργία, ενδεχόμενο που θεωρείται ωστόσο απομακρυσμένο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network