MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

«Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος». Σοκάρει μαρτυρία από το ξενοδοχείο των Τ/κ μαθητών

Advertisement

Sponsored by exness

«Κατέρρευσε σαν χάρτινος πύργος» – Σοκάρει μαρτυρία από το ξενοδοχείο των Τ/κ μαθητών – Τι ανέφερε γυναίκα που διασώθηκε μόνη της από τα ερείπια

«Το ξενοδοχείο κατέρρευσε στον πρώτο σεισμό σαν χάρτινος πύργος», δήλωσε η Μπερνά Τανίς, που διασώθηκε από τα συντρίμμια του ξενοδοχείου Isias στο Αντίγιαμαν, όπου διέμενε και η ομάδα βόλεϊ γυμνασίου του επαγγελματικού κολεγίου Αμμοχώστου.

Advertisement

Όπως μεταδίδουν τ/κ ΜΜΕ, μιλώντας τηλεφωνικώς σε τηλεοπτική εκπομπή η Τανίς είπε ότι διασώθηκε μόνη της με την βοήθεια φίλων της. Είχε δει τα παιδιά και τους είχαν πει πως ήταν παίκτες του βόλεϊ, πρόσθεσε.

Η Τανίς είναι ξεναγός, όπως και ο Ανίλ Σεϊμπέκ που διασώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας, από τα τ/κ σωστικά συνεργεία που εδώ και 3 ημέρες ψάχνουν στα ερείπια του ξενοδοχείου να εντοπίσουν τα μέλη της τ/κ αποστολής. Τα σωστικά συνεργεία της «πολιτικής άμυνας» εντοπίζουν σορούς Τούρκων πολιτών, αλλά όχι ακόμα ίχνος από τους τ/κ μαθητές, τους εκπαιδευτικούς ή τους γονείς τους.

Η «πολιτική άμυνα» ανακοίνωσε επίσης ότι το 10μελες συνεργείο έρευνας και διάσωσης που μετέβη στο Κιρχάν του Χατάϊ όπου βρίσκονται εγκλωβισμένοι Τ/κ στα ερείπια του Σπιτιού του Δασκάλου, δεν έχουν ακόμη εντοπίσει κάποιο ίχνος τους.

Ο «δήμαρχος» Λευκωσίας, Μεχμέτ Χαρμαντζί ανακοίνωσε ότι η ομάδα αντιμετώπισης καταστροφών του «δήμου» μεταβαίνουν στις σεισμόπληκτες περιοχές για να βοηθήσουν στις έρευνες. Θα πλαισιώνονται από εθελοντές του τ/κ ιατρικού συλλόγου και της ένωσης τ/κ φαρμακοποιών.

Η ομάδα θα περιλαμβάνει επίσης χειριστή μπουλντόζας, ηλεκτρολόγο, μηχανολόγο, τεχνικό προσωπικό νερού, σιδηρουργό, μηχανικό, ενώ μαζί του θα πάει και ο κ. Χαρμαντζί. Θα μεταβούν αύριο το πρωί στο λιμάνι της Αλενδρέεττας και με την καθοδήγηση του AFAD (τουρκικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών) θα πιάσουν δουλειά.

Έγινε στα κατεχόμενα η πρώτη κηδεία θύματος του σεισμού στην Τουρκία

Η πρώτη κηδεία θύματος του σεισμού στην Τουρκία έγινε το μεσημέρι στα κατεχόμενα. Πρόκειται για τον διασώστη Αμάτς Αρναούτολγου ο οποίος είχε μεταβεί στο Χατάι για ιατρικούς λόγους και ανάρρωνε στο «Σπίτι του Δασκάλου» στο Κιρχάν, το οποίο κατάρρευσε.

Η κηδεία του έγινε το μεσημέρι στην κατεχόμενη Λευκωσία. Το φέρετρο κρατούσαν συνάδελφοί του από την «πολιτική άμυνα» και πάνω του τοποθέτησαν την στολή του και λίγα γαρύφαλλα.

Ο «πρόεδρος» της «πολιτικής άμυνας», Ατίλα Καρατζιά ανέφερε ότι ήταν ένας πολύ καλός επαγγελματίας στην έρευνα και διάσωση και συμμετείχε πολλές φορές σε επιχειρήσεις διάσωσης σε σεισμόπληκτες περιοχές.

Στην μνήμη του έγινε μια σύντομη τελετή και στον αθλητικό σύλλογο Γκιοτσμένκιοϊ στην κατεχόμενη Λευκωσία όπου έπαιζε νεαρός ποδόσφαιρο και αργότερα ήταν μέλος της διοίκησης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network