MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Καταστροφή τεκμηρίων και μεγάλα οφειλόμενα ποσά εντοπίζει ο Ελεγκτής για το Ταμείο Θήρας

Advertisement

Sponsored by exness

 Σοβαρά τα ευρήματα της Ελεγκτικής για το Ταμείο Θήρας – Εντοπίζεται αναποτελεσματική παρακολούθηση υποθέσεων παραβάσεων και περιπτώσεων καταδίκης προσώπων 

Advertisement

Η Ελεγκτική Υπηρεσία ενημερώνει ότι η Ειδική Έκθεση με θέμα: «Έλεγχος Οικονομικών Καταστάσεων Ταμείου Θήρας και Διαχείρισης Άγριας Πανίδας», που ετοιμάστηκε από την Υπηρεσία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Υπηρεσίας, στη διεύθυνση: http://www.audit.gov.cy/audit/audit.nsf/All/A4FB16649EB7F81EC22582130031622A?OpenDocument

Όπως αναφέρεται στη έκθεση, το Ταμείο Θήρας και Διαχείρισης Άγριας Πανίδας ιδρύθηκε σύμφωνα με τις πρόνοιες του περί Ταμείου Θήρας Νόμου και είναι νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου.

Oι οικονομικές καταστάσεις του Ταμείου για το έτος 2014 έχουν ελεγχθεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 10(1) του περί Ταμείου Θήρας Νόμου. Ο έλεγχος των οικονομικών καταστάσεων για τα έτη 2015 και 2016 έχει ανατεθεί από την Ελεγκτική Υπηρεσία σε ιδιώτες ελεγκτές σύμφωνα με τις πρόνοιες του άρθρου 8 των περί της Κατάθεσης Στοιχείων και Πληροφοριών στο Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νόμων, η ολοκλήρωση του οποίου εκκρεμεί. Επιπρόσθετα, η Ελεγκτική Υπηρεσία για τα εν λόγω έτη, έχει διενεργήσει έλεγχο συμμόρφωσης, καθώς και διαχειριστικής φύσεως έλεγχο, με βάση τις πρόνοιες των περί Ταμείου Θήρας Νόμων και των περί Καταθέσεων Στοιχείων και Πληροφοριών στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας και στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νόμων.

  Τα σημαντικότερα ευρήματα των ελέγχων που διενεργήθηκαν αφορούν:

  • Ετοιμασία ελλειμματικού προϋπολογισμού για το έτος 2014.
  • Διενέργεια μη νομοθετικά καλυμμένων πληρωμών.
  • Οι υποχρεώσεις του Σχεδίου Συντάξεων και Φιλοδωρημάτων του Ταμείου δεν παρουσιάζονται στις οικονομικές καταστάσεις του Ταμείου.
  • Μη έγκαιρη κατάθεση των εισπράξεων στην τράπεζα και η μη συμπλήρωση των σχετικών εντύπων που αφορούν στις εισπράξεις.
  • Μη κατάθεση στην Βουλή των Αντιπροσώπων και δημοσίευση στην επίσημη εφημερίδας της Δημοκρατίας της ετήσιας κατάστασης των λογαριασμών που ελέχθησαν μαζί με την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για όλα τα έτη.
  • Μη κατάθεση στα έσοδα του Ταμείου ποσών που αφορούν σε χρηματικές ποινές που εισπράττονται από τα δικαστήρια.
  • Αναποτελεσματική παρακολούθηση υποθέσεων παραβάσεων και περιπτώσεων καταδίκης προσώπων.
  • Δεν γίνεται αναφορά στις οικονομικές καταστάσεις του Ταμείου για το έτος 2014 στα καθυστερημένα ποσά που οφείλονται στο Ταμείο και αφορούν σε οφειλές από την επιβολή προστίμου από τα Δικαστήρια.
  • Μη συστηματική, έγκαιρη και πλήρης ενημέρωση του μηχανογραφημένου συστήματος καταχώρισης των υποθέσεων δικαστηρίου.
  • Μη έγκαιρη λήψη όλων των απαραίτητων ενεργειών για είσπραξη των οφειλόμενων ποσών, στις περιπτώσεις των εξωδίκων που οι προθεσμίες εξόφλησης έχουν λήξει και δεν έχουν εισπραχθεί.
  • Καταστροφή τεκμηρίων που παραλήφθηκαν από την Αστυνομία στις περιπτώσεις αδικημάτων που ρυθμίζονται εξώδικα χωρίς την εφαρμογή της καθορισμένης διαδικασίας.
  • Μη λήψη όλων των αποδεικτικών στοιχείων από την Αστυνομία για τις εισπράξεις που διενήργησαν εκ μέρους του Ταμείου Θήρας για άδεια οπλοκατοχής.

 

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network