MC MEDIA NETWORK

#mood

Όλες οι Ειδήσεις

Advertisement

Κατάργηση πολεοδομικής άδειας και άδειας οικοδομής προωθεί η Συμμαχία Πολιτών

Advertisement

Sponsored by exness

Συνάντηση Λιλλήκα με τον  Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη -Πρόταση νόμου για κατάργηση πολεοδομικής άδειας και άδειας οικοδομής ετοιμάζει η Συμμαχία Πολιτών  όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος μετά το πέρας της συνάντησης

Advertisement

Πρόταση νόμου με την οποία θα καταργούνται οι πολεοδομικές άδειες και οι άδειες οικοδομής με στόχο την απλοποίηση των διαδικασιών και την επιτάχυνση της υλοποίησης των έργων επεξεργάζεται η Συμμαχία Πολιτών.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών μετά από συνάντηση που είχε στα γραφεία του κόμματος με τον Υφυπουργό παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνο Πετρίδη και κατά την οποία διεξήχθη ανταλλαγή απόψεων σε ό,τι αφορά τα νομοσχέδια που προβλέπουν τη δημιουργία των τριών Υφυπουργείων, Ανάπτυξης, Τουρισμού και Ναυτιλίας.

Ο Γιώργος Λιλλήκας ανέφερε ότι η Συμμαχία Πολιτών από την αρχή είχε ως θέση ότι αυτοί οι τρεις τομείς χρήζουν αναβάθμισης στην προσοχή και ως προτεραιότητα στην κεντρική Κυβέρνηση και ως εκ τούτου θα στηρίξει τα τρία νομοσχέδια.

«Με αυτό τον τρόπο θα δημιουργηθούν συνθήκες για να μπορέσουμε ως κράτος να είμαστε πιο αποτελεσματικοί και πιο παραγωγικοί σε τομείς που συμβάλλουν σημαντικά στο ΑΕΠ της χώρας και οι οποίοι με σωστή στρατηγική μπορούν να αναπτυχθούν ακόμη περισσότερο προσφέροντας και νέες ευκαιρίες απασχόλησης» εξήγησε.

Ο κ. Λιλλήκας είπε ότι στο πλαίσιο της συνάντησης η Συμμαχία κατέθεσε κάποιες παρατηρήσεις σε ό,τι αφορά το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση και διευκόλυνση των επενδύσεων και δήλωσε την ετοιμότητα του κόμματος να συνεχίσει το διάλογο σε αυτό το θέμα.

Δήλωσε επίσης ότι στο πλαίσιο της συνάντησης η Συμμαχία Πολιτών εξέφρασε τη θέση της για ακόμη πιο ριζοσπαστικές μεταρρυθμίσεις και πως επ` αυτού ενημέρωσε τον Υφυπουργό για την πρόθεση της Συμμαχίας Πολιτών να ετοιμάσει πρόταση νόμου για κατάργηση της πολεοδομικής άδειας και της άδειας οικοδομής κατά τρόπο που να μεταφέρεται η ευθύνη στους αρχιτέκτονες και στους πολιτικούς μηχανικούς.

«Αυτό θα απλοποιήσει ακόμη περισσότερο τη διαδικασία έκδοσης αυτών των αδειών και θα επιταχύνει την υλοποίηση αυτών των έργων» ανέφερε, προσθέτοντας πως όταν η πρόταση νόμου είναι έτοιμη, κάτι που αναμένεται εντός των επόμενων εβδομάδων, τότε θα γίνει η σχετική διαβούλευση μ,ε τον Υφυπουργό προτού κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω Κωνσταντίνος Πετρίδης χαρακτήρισε παραγωγική τη συζήτηση και διαβεβαίωσε ότι θα μελετήσει τις γραπτές εισηγήσεις που κατατέθηκαν από τη Συμμαχία Πολιτών.

Είπε πως σε ό,τι αφορά το γενικότερο πλαίσιο φαίνεται πως και οι δύο πλευρές συμφωνούν στην ανάγκη ενδυνάμωσης του πλαισίου διακυβέρνησης τόσο σε ό,τι αφορά τον τουρισμό, όσο και σε ό,τι αφορά τη ναυτιλία αλλά και την ανάπτυξη «και μάλιστα όχι αποσπασματικά αλλά με το να συνοδεύεται και με ένα πλαίσιο πολιτικής το οποίο προσπαθούμε να χαράξουμε».

«Έγινε μια καλή αρχή, θα είμαστε στη διάθεση της Συμμαχία Πολιτών για οποιαδήποτε περαιτέρω διαβούλευση» πρόσθεσε, σημειώνοντας πως «είναι πράγματα που πρέπει να γίνουν προς όφελος της χώρας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε την Cyprus Times στο Google news και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις Ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο στη Cyprus Times

Advertisement

Trending

Advertisement

Ροή Ειδήσεων

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Διαβάστε Επίσης

Advertisement
Advertisement

Best of Network